11 Ekim 2012 Perşembe

Kurban Bayramı Tatil Turları

Paris en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor

Kurban bayramı yaklaşıyor. Üstelik 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile de birleşerek uzun bir tatil olacak.

Kurban bayramı turları için çok çeşitli seçenekler mevcut. Ekim ayı içindeyiz ve bu ay iklim olarak çok farklı ülkeleri ziyaret etmek için çok uygun.

Kurban Bayramı tatili öncesindeki iki günü de değerlendirme olanağı olanlar uzun tatil turlarını rahatlıkla tercih edebilirler.

Hindistan ve Nepal Kurban Bayramı turları içinde oldukça gözde. Muson yapmurlarının sona ermesi ile rahatlayan iklim, özellikle öne çıkarıyor iki ülkeyi.

Kış kapıya dayanmadan Avrupa kentlerini ziyaret etmek için Kurban bayramı tatili tam zamanı. Londra, Roma, Venedik, Paris, Prag, Barcelona, Dubrovnik ilk sıralarda yer alan yerler.

Vizesiz gidilebilecek Kurban Bayramı turları arasında ise yakın çevrede Fas, Tunus, Makedonya, Hırvatistan ve Rusya ilk akla gelenler.

Tropik iklimde deniz ve kum deneyimi yaşamak isteyenler Maldivler'i rahatlıkla tercih edebilirler.

Kurban Bayramı tatilinde Afrika'nın doğasını keşfetmek de mümkün. Kenya, Tanzanya, Botsvana ve Zanzibar en çok tercih edilen yerlerin başında geliyor.

Kurban Bayramı tatil turları için şimdiden karar vermenizde yarar var. Özellikle vize gereken ülkeler açısından elinizi çabuk tutmanızı öneririz.

7 Eylül 2012 Cuma

Ukrayna Turları ile Lviv Gezisi İpuçları

Lviv Ukrayna turları için farklı bir seçenek

Ukrayna turları ile vizesiz ve keyifli bir tatil yapmak isteyenler ülkenin batı kısmında yer alan Lviv kentini de listelerine ekleyebilirler.

Lviv kenti ülkenin hızla gelişen önemli kültürel merkezlerinden biri. Orta büyüklükte ve henüz turizm ile çok tanışmamış olsa da Lviv şehrinde sıkılmadan vakit geçirmek mümkün.

Ukrayna turları ile ülkeye gelenler özellikle ülkenin en güzel mimari örneklerini oluşturan kiliseleri ve müzeleri ile Ukrayna'nın sanat, kültür ve tarih dokusunu kolaylıkla gözlemleyebilirler.

Lviv kent merkezi çok sayıdaki kafeleri ile özellikle sıcak yaz aylarında kahve veya soğuk bir bira içmek isteyenleri ağırlar.

Ukrayna turları için yeni bir seçenek olan Lviv aynı zamanda barları, gece klüpleri, lokantaları ile canlı bir eğlence hayatına sahiptir.

Ukrayna'nın en iyi üniversitelerinden birine de ev sahipliği yapan Lviv bu nedenle aynı zamanda hareketli ve yoğun bir genç öğrenci nüfusunu barındırır. Dolayısı ile yılın bütün zamanı hiç durmayan bir hareket kenti çevreler.

Lviv kentinin en bar ve lokantaları Svobody Caddesi boyunca yer alır. Caddenin sonunda Opera Binası bulunur ve görkemli bale ve konser gösterilerine ev sahipliği yapar.

Ukrayna turları ile Lviv kentini ziyaret için ise en iyi dönemler yaz ve sonbahar aylarıdır. 

Ukrayna turları ile vizesiz bir seçenek olarak Lviv farklı ve zevkli bir tatil fırsatı olabilir.

29 Ağustos 2012 Çarşamba

Fas Turları İpuçları

Fas sokakları yerel kültürel yansıması ile dolu

Fas turları farklı bir kültür ve hayat tarzı görmek isteyenlerin önemli bir tercihi.

Fas, Müslüman bir ülke olmasına rağmen binlerce yıllık Berberi kültürünün hakim olduğu bir yer.

Fas turları ile Kazablanka, Marakeş veya Fez gibi kentleri ziyaret edenler yerel kültürel kural ve adetleri bilirlerse oldukça rahat ederler.

El sıkışmak ve kucaklaşmak normaldir ancak sokakta öpüşmek hiç hoş karşılanmaz.

Sokaklarda elele gezen, birbirlerini yanaklarından öpen erkekler görebilirsiniz. Bu yakın dostluk ifadesidir. 

Eğer Fas turları ile tatile gittiyseniz ve ülkenin güney kesimlerinde bir aile ziyaretinde bulunursanız, Faslı kadınlar konuk kadınların elini öptüğünde şaşırmamalısınız. Bu hoşgeldin ve merhaba anlamında bir selamlamadır. Konuk kadınların da, Faslı kadınların ellerini öpmesi beklenir.

Yeni tanıştığınız birisi el sıkıştıktan sonra, kendi kalbinin üzerine elini koyarak sizi selamlar. Bu "Sana saygı duyuyorum ve sen benim dostumsun" anlamındadır, sizin de aynı şekilde davranmanız gerekir.

Postane, havaalanı, banka ve diğer resmi dairelerde iki sıra oluşturulur. Biri kadınlar, diğeri erkekler içindir. Gireceğiniz sırayı şaşırmamanızda yarar vardır, aksi takdirde büyük bir saygısızlık yapmış olursunuz.

Fas turları ile tatilinizi geçirdiğiniz Fas şehirlerinde alışveriş yaparken, pazarlık yapmanız kaçınılmazdır. Etiketteki fiyatı hemen ödemeden önce kafanızda bir fiyat belirleyip pazarlığa başlamanızda yarar vardır.

Özellikle Fez ve Marakeş'te çocuklar etrafınızı sarar ve sizi lokanta, hamam, mağaza gibi yerlere gitmeniz için ikna etmeye çalışırlar. Bu çocukların tüm amacı, sizi yönlendirdikleri mekandan komisyon almaktır. İlgilenmiyorsanız bunu kibar ve kesin bir dille söylemeniz yeterlidir.

Ülkenin güney kesimlerinde ise çocuklar sizden kalem, şekerleme veya para isteyebilirler. Bu tip şeyleri vermek hoş değildir. Ancak bir aile ziyaretine gitmişseniz, özellikle çocuklara hediye götürmek, eli boş gitmemek kibarlık olarak görülür.

Fas turları ile vizesiz bir tatil geçirmek, farklı bir coğrafyada farklı bir kültürü tanımak istiyorsanız buraya da göz atmanızda yarar var.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Beyrut Turları İpuçları

Beyrut gece hayatı çok canlı ve hareketli

Ortadoğu'nun Paris'i olarak da bilinen Beyrut tarih, kültür ve doğası ile dünyanın gözde tatil merkezleri arasında yer alıyor.

Akdeniz kıyısında bulunan Beyrut hemen sırtını dayadığı Lübnan dağları ile pastoral bir resim gibidir. Zengin tarihi, konuksever ve eğlenceli insanları ve karmaşık kültürel yapısı ile Beyrut turları sıcak bir tatil arayanlar için birebirdir.

Filistinliler, Müslümanlar, Hristyanlar, Dürziler gibi çok çeşitli etnik ve dini grubun içiçe yaşadığı Beyrut camiler ve kiliselerin yanyana bulunduğu bir kenttir. Sokakta yürürken Arapça, İngilizce ve Fransızca konuşmalar birbirine karışır. Tüm bu karmaşık ve içiçe geçmiş yapı Beyrut için önemli bir zenginliktir ve Beyrut turları ile kente gelenleri cezbeden unsurların başında gelir.

Beyrut çok sayıda kafe ve gece klübü ile sabaha kadar canlı ve eğlence doludur. Özellikle Gemmayzeh ve Monot caddeleri kafe ve gece klüpleri ile meşhurdur.

Beyrut yakın dönem modern binaların yanı sıra çok farklı tarzda mimari yapıya ev sahipliği yapar. İç savaş sonrası yenilenen modern binalar göz alıcıdır. Camiler ve kiliseler ise çarpıcı birer eser olarak kente yayılmış durumdadır.

Beyrut turları ile kente gelseniz de toplu ulaşım araçları ile dolaşabilirsiniz. Otobüs güzergahları bellidir ancak minibüs ve taksiler ile kiralanarak istenen yerlere kalabalık gruplar halinde gitmek mümkündür.

Yaz döneminde Akdeniz kıyısında yer alan kumsalları ile Beyrut gerçek bir "yazlık" beldedir.

Özellikle vizesiz Beyrut turları ile bu kadim kenti keşfetmek unutulmaz bir deneyim olacaktır.

9 Ağustos 2012 Perşembe

Şeker Bayramı Turları

Şeker Bayramı turları için hızlı karar vermenizde yarar var

Bu yıl Şeker Bayramı tam yaz ortasına denk geldi. Ağustos ayının sıcak günleri bu tatil ile biraz da olsa serin geçecek.

Şeker Bayramı tatilinde çok çeşitli gezi seçenekleri hazırlanmış durumda. gerek yurtiçi gerek yurtdışı, tatilde gezmek isteyenler için çok çeşitli fırsatlar sunuyor.

Türkiye'nin gözdeleri

Şeker Bayramı tatilini yurtiçinde geçirmek isteyenler özellikle Akdeniz ve Ege'nin sahil kesimlerini her zaman olduğu gibi tercih listelerinin başına yazabilirler.

Yurtiçi kültür turları da Şeker Bayramı tatili için oldukça gözde programlar içeriyor. Özellikle Mardin, Kemaliye, Gaziantep gibi kentler, Kapadokya ve çevresi, Karadeniz yaylaları çokça tercih edilen Şeker Bayramı turları arasında yer alıyor.

Kent yaşamının karmaşasından kaçmayı arzulayan ancak pek de uzaklaşmak istemeyenler ise günübirlik doğa turları ile hoş vakit geçirebilirler.

Sınırların ötesinde

Şeker Bayramı tatili boyunca yurtdışında olmak ve değişik ülkeler görüp, farklı kültürleri tanımak isteyenler için yakın çevreden çok uzaklara kadar bir dolu seçenek mevcut.

Vizem yok, alamam da!

Bayrama az kaldı ancak vizem yok diye düşünenler hiç dert etmesinler. Rusya, Yunan adaları, Balkanlar, Uzakdoğu, Güney Amerika dahil birçok ülkeye vize derdi olmadan gitmek mümkün.

Dubrovnik, Saraybosna, Mostar, Manastır, Ohrid, Tiran, Belgrad, Zagreb, Split ve Üsküp gibi Balkan kentleri yemeklerinden mimarisine kadar bize benzeyen kültürleri ile en gözde vizesiz Şeker Bayramı turları için en gözde seçenekleri oluşturuyorlar. 

Rusya'nın masalsı kentleri Moskova ve St. Petersburg özellikler sanatsal birikimleri ve kendileri özgü mimarileri ile yine vizesiz gidilebilen en gözde kentler arasında.

Sıcak günler yaşayan Ortadoğu bölgesi ise bu kendine özgü kargaşaya rağmen bütün dünyada oldukça gözde tatil merkezleri arasında yer almayı sürdürüyor. Hala yaşayan kültürel alışkanlıkları, dünya dinlerinin en önemli merkezlerine ev sahipliği yapması ve birçok açıdan bize yakınlıkları ve vize derdi olmaması ile öne çıkıyor. Beyrut, Amman ve çevresi özellikle tarih ve kültür birikimi ile başınızı döndürecek kadar büyüleyici.

Daha uzakları göze alanlar ise akvaryum berraklığındaki denizi, tropik iklimi, farklı kültürel yapısı ile Phuket, Pattaya, Khao Lak, Koh Samui gibi Tayland tarafındaki adaları ve Hindistan'ın hemen burnunda yer alan Sri Lanka'yı tercih edebilirler.

Vizem de var, vaktim de...

Geçerli vizesi olanlar Avrupa ve Amerika için plan yapabilirler.

Madem bayram, çocuklar eğlensin diye düşünenler Paris'teki Disneyland ve Asterix Parkı rahatlıkla liste başı yapabilirler. Her iki eğlence merkezinde konaklama amaçlı oldukça kaliteli oteller mevcut.

Amerika'ya kadar açılmayı göze alanlar ise hem Disneyland hem Universal stüdyolarını gezebilir, Hollywood'da vakit geçirebilirler.

Şeker Bayramı tatili için hazırlanmış olan çok çeşitli Şeker Bayramı turları için şuraya başvurabilirsiniz.

3 Ağustos 2012 Cuma

İndirimli Emirates Uçak Bileti Fırsatı


7 ile 9 Ağustos 2012 tarihleri arasında www.biletnoktasi.com`da First Class ve Business Class biletlerde 200 Euro, Economy Class biletlerde 100 Euro indirim uygulanıyor.


Emirates Hakkında


Emirates uçak bileti indirimleri için fırsat
Emirates’in ödüllü servisinin yanı sıra, seçkin mutfağını, üstün teknolojiyle donatılmış konforlu koltuklarını ve 1400 kanallı uçak içi eğlence sistemini denemek için yolcularına harika bir fırsat sunuyor.


First Class seyahat eden yolcular özel süitlerde yolculuğun keyfini doyasıya çıkarabilirler. Hem First Class hem de Business Class yolcular birçok şehirde kendilerine sunulan Özel Şoför hizmetinden yararlanabilirler. 


Kampanya Kural ve Koşulları:


İndirimli biletler sadece 7 ile 9 Ağustos 2012 tarihleri arasında satılacaktır.
Sadece İstanbul çıkışlı tüm hatlarda indirimli bilet alınabilir.
İndirim oranı First Class ve Business Class biletler için 200 Euro, Economy Class biletler için 100 Euro’dur.
İndirim oranı, sadece gidiş-dönüş satın alınan biletler için geçerlidir. Tek yön alınan biletlere indirim uygulanmaz.
Diğer indirim kampanyalarına ait biletlere veya Eş / Arkadaş indirimli biletlere yukarıda belirtilen indirim oranı uygulanmaz
Bilet kuralları biletinizde belirtildiği şekilde uygulanacaktır.
Biletlerin hemen kesilmesi gerekmektedir.
Kampanya 7 Ağustos 2012 saat 00.01 ile 9 Ağustos 2012 saat 23.59 arasında geçerlidir.
İndirimli biletlerle yapılacak seyahatlerin 7 Ağustos ile 15 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.
İndirim oranı sistem tarafından otomatik olarak hesaplanacak ve bilet fiyatı indirim yapılmış şekliyle ekrana yansıtılacaktır.


İndirimli Emirates uçak bileti fırsatı için tıklayın.

24 Temmuz 2012 Salı

Viyana Tatil Seçenekleri


Kohlmarkt Caddesi Viyana kentinin önemli turistik yerlerinden biri

Avusturya'nın başkenti Viyana eski kent merkezi ile turistlerin yoğun bir ilgisini çekmekte. Tarihi binaları ve sokakları ile birarada olan modern alışveriş merkezkeri ve lokantalar farklı bir deneyim sunuyor.


Barok mimarisi ile ünlü Belvedere Sarayı ve muhteşem güzelliği ile Schonbrunn Sarayı Viyana büyüsünü tüm dünyaya yayan gerçek birer mimari eser.


Ringstrasse Bulvarı'nın her iki yanında yer alan çok sayıdaki park Viyana kentini yeşil ve huzur dolu bir yer haline getiriyor. Parkların arasında yer alan Kraliyet binaları tarihi havayı solumak isteyenleri karşılıyor.


Ringstrasse Bulvarı'nda yürümek, Viyana gezginleri için kaçırılmaması gereken muhteşem bir deneyim. Lüks ve ünlü mağazaların vitrinlerine bakıp, tamamen geleneksel tarzdaki kahve dükkanlarında oturup bir bardak sıcak çikolata içmek Viyana için hiç de zor değil. Modern ile gelenekselin bu kadar uyumlu birlikteliği çok az yerde böylesine başarılı bir şekilde hayata geçirilmiştir. Viyana sakinleri bununla övünmekte oldukça haklılar.


Eğer yılbaşı zamanı Viyana kentindeyseniz, valsi anavatanında yapmanın ayrıca keyfini de yaşayabilirsiniz. Viyana Senfoni Orkestra'nın büyüleyici performansını izlemek de mümkün.


Viyana aynı zamanda yayalara özel caddeleri ile de ünlü. Hem lüks ve pahale hem de ucuz ürünleri aynı anda bulabilirsiniz. Kuyumcular, antikacılar, sanat galerileri ve butikleri ile Viyana kendine özgü bir tarza sahip. Kohlmarkt ve Kaernter Caddeleri çok farklı tarzları biraraya getirip, özgün ürünler alabileceğiniz mağazalarla dolu. Modern mağazaların arasına sıkışmış küçük ve özgün dükkanlarda, kendiniz vey arkadaşlarınız için çok ilginç ve yaratıcı armağanlar bulabilirsiniz. 


Viyana tatili boyunca yaya gezmek, kenti kendi kimliği ile keşfetmek ve kendine özgü havasını solumak için birebir. Ve unutmayın, Viyana yaya gezmeye çok uygun bir şehir.

20 Temmuz 2012 Cuma

Madrid Gece Hayatı İpuçları


Madrid gece hayatı çok canlı ve hareketli

İspanya'nın başkenti Madrid tatil turları veya uçak bileti ile otelini kendisi alarak gelenler için çok zengin bir kültürel ve tarihi birikim barındırıyor.


Bu tarihi kent aynı zamanda Avrupa'nın Geceler Başkenti olarak biliniyor. Bütün bir gece hiç durmayan canlı bir yaşam sürer Madrid'de.


Sabaha kadar bir bardan diğerine, bir klüpten ötekine dolaştıktan sonra güneşin ilk ışıkları ile birlikte fırınlarda taze pişmiş çok çeşitli seçenekle kahvaltı edilebilir.


Madrid gece hayatı özellikle kent merkezinde toplanmış durumdadır. Huerta caddesinde bulunan birçok kafe ve lokanta, geceye başlamak için özellikle öğrenciler ve uygun fiyatlar arayanların tercihidir.


Santa Barbara Meydanı kafe, bar ve pubları ile ünlüdür. Kalabalık ve canlı meydan özellikle güneş battıktan sonra Madrid gece hayatı için önemli bir çekim merkezi haline gelir.


Madrid'in en gözde gece klüplerine girmek ise oldukça zordur, uzun süre beklemek gerekebilir. Ancak Madrid gece hayatı içinde hareketli bir eğlenceyi isteyenler için buna değer.


Yerel atmosferi barındıran yerleri arayanlar ise Madrid kafelerinin çoğunda bunu bulabilir. Özellikle sıcak yaz gecelerinde terasları ile bu kafeler oldukça gözdedir. 


Alışveriş meraklıları ise La Gran Via'ya gitmelidir. Çok çeşitli ürün ve çok çeşitli fiyatları ile bu cadde sürekli kalabalık ve canlıdır.


Madrid gece hayatını sessiz ve sakin bir şekilde geçirmek isteyenler ise Alcala caddesindeki teraslarda oturup, huzur bulabilirler.

25 Haziran 2012 Pazartesi

Maldivler Turu Balayı İpuçları


Maldivler balayı tatili için en gözde mekanlardan biri

Maldivler, Hint Okyanusu'nda Sri Lanka açıklarında yer alan bir ada grubudur.


Çok çeşitli Maldivler turu ile bu yeryüzü cennetine gitmek unutulmaz bir tatil geçirmek mümkün. Özellikle balayı için Maldivler oldukça gözde.


Peki Maldivler balayı seçeneğini düşünenler neler bulabilirler bu adalarda?


Denizden iki metre yükseliğe sahip adalar dünyaca ünlü dalış mekanı Banana Resifi ile gözdedir. Sualtına meraklı çiftler Maldivler balayı tatilinden mükemmel anılarla dönebilirler.


Farklı kültürlerin yeme-içme kültürüne meraklı olanlar ise ağırlıklı olarak deniz ürünleri ve tropik meyvelerden oluşan yerel yemekleri ve içkileri denemelidirler.


Kristal mavisi lagünler ve çarpıcı güzellikteki mercan adaları, Maldivler balayı çiftleri açısından keşfedilecek onlarca cennet parçasıdır. 


Dünyanın en gözde beş balina ve yunus gözlem yerinden biri olan Maldivler aynı zamanda çok zengin bitki ve hayvan türleri ile de balayı çiftlerini ve Maldivler turu ile ülkeye gelmiş olanları büyüler.


Adalarda ulaşım genellikle yaya ya da sabit fiyatlı taksilerle sağlanır. 


Bir İslam ülkesi olan Maldivler'de tatil mekanlarının dışındaki kent ve kasabalarda kadınların sade ve nispeten kapalı giyinmeleri beklenir.


Maldivler sıtma olmamasına rağmen bazı adalarda sivrisinek çoktur. Dang ateşi ve sarı humma gibi hastalıklara karşı aşı olunması ve bu aşı belgesinin seyahat sırasında yanınızda olmasında ayrıca yarar vardır.


Maldivler balayı seçeneğini tercih edenler için gerçek bir cennet, sıcakkanlı insanlar ve unutulmaz anılar Maldivler turu ile rahatlıkla ulaşılabilir.


Maldivler balayı tatilini kendileri organize etmek isteyenler de rahatlıkla hesaplı oteller ve uçak bileti bulabilirler.

14 Haziran 2012 Perşembe

Vizesiz Yunan Adaları Turları

Rodos adası hiç yabancılık çekmeyeceğiniz bir yer

Ege ve Akdeniz'e yayılmış olan büyüklü küçüklü çok sayıda ada turistler için gerçek birer çekim noktası.


Özellikle kıyılarımıza neredeyse yapışık olan birçok Yunan adası, çok kolay ulaşılabilir olmalarına rağmen vize sorunu nedeni ile ziyaret seçenekleri içinde yer almıyordu.


Son dönemde Yunan makamları tarafından başlatılan çeşitli uygulamalar ile vize sorunu fiili olarak devre dışı kalmış durumda.


Vizesiz Yunan Adaları kapsamında gemi turları ile giderek belli bir süreyi aşmadan gemiye dönülerek ya da Rodos'ta olduğu gibi girişte 15 günlük kolay vize ile sorun fiili olarak çözülmüş.


Vizesiz Yunan Adaları artık hem fiziki hem de manevi anlamda böylece daha yakın. Özellikle yemeklerinden, insan ilişkilerindeki sıcaklığa kadar benzer olan iki kültür birbirlerini çok daha yakından fırsatı buluyor.


Vizesiz Yunan Adaları turları için özellikle yaz ayları çok uygun bir zaman. Deniz, güneş, benzer damak tadı ve samimi bir dostluk arayanlar vizesiz Yunan adaları turları ile beklentilerini tam olarak bulabilirler.

7 Haziran 2012 Perşembe

Antalya Otelleri ve Tatil Seçenekleri

Çıralı bölgesi Antalya otelleri ile doğanın içiçe olduğu bir yer

Ülkemizin en gözde tatil merkezlerinden olan Antalya otelleri ve çok farklı özellikleri ile bu yaz da açık ara önde.


Kent içinde ve hemen yakınında yer alan birçok arkeolojik sit alanı ile tarih meraklıları için son derece çekici ve uygun. Kent merkezinde yer alan Antalya otelleri farklı arkeolojik mekanlara ulaşma açısından uygun olur.


Deniz ve güneş tercih edenler için hem Side hem Belek tarafında yer alan Antalya otelleri tercih edilebilir.


Bu ikiliye doğa seçeneğini de eklemek isteyen ancak lüks aramayanlar için Çıralı bölgesindeki, "Hayır lüks de olsun" diyenler için ise Toros dağlarının hemen eteklerindeki Kemer'e bağlı Çamyuva ve Tekirova'daki Antalya otelleri uygundur.


Eğlence ve gece hayatı için ise herhangi bir sıkıntı yok. Antalya otelleri zaten kendi içlerinde çok çeşitli eğlence seçenekleri sunmaktadır. Kent merkezinde ve diğer ilçelerde yer alan çok çeşitli eğlence mekanları ile son derece canlı bir gece hayatına sahiptir.


Antalya otelleri aynı zamanda çocuklar için de çok çeşitli eğlence seçeneğini barındırır. Su parkları, oyun evleri, etkinlik sınıfları ile Antalya otelleri çocuklu aileler için son derece uygundur.


Yaz tatili yaklaşırken Antalya tatili düşünenler en uygun Antalya otelleri için online arama yaparak şimdiden seçimlerini yapabilir, uçak bileti fiyatlarını takip ederek günleri belli ise hemen satın da alabilirler.

4 Haziran 2012 Pazartesi

Phuket Turları ve Hava Durumu


Phuket turları için hava durumu mutlaka bilinmeli

Tayland'ın en büyük adası Phuket  tatil turları ile özellikle romantizm arayan balayı çiftlerinin gözde mekanı.


Ancak Phuket için tatil turları arayanlar Phuket hava durumu ile ilgili pek de bilgi sahibi olamıyor. Phuket hava durumu nasıldır, ne zaman gidilmelidir gibi soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.


Çevresi 32 küçük ada ile sarılmış olan Phuket için hava durumu açısından bilinmesi gereken ilk şey  Phuket üç mevsime sahiptir.


Phuket hava durumu Kasım ile Ocak ayları arasında serin olur. Bir tür ılık kış diyebiliriz. Mart ile Mayıs ayları arası yaz mevsimidir. Mayıs ile Kasım ayları arası ise Muson mevsimidir ve Phuket hava durumu tatil turları için hiç de uygun değildir.


Muson mevsiminde güneydoğudan esen sert sıcak nemli rüzgarlar ile Hint Okyanusu'ndan gelen yoğun yağmur ile Phuket hava durumu insanı şaşırtıcı derecede yorar.


Hemen ardından gelen ılık kış, serin ve rahatlatıcı bir iklim ortamı oluşturur. İşte bu dönem yani Kasım ile Nisan ayları arasında Phuket hava durumu tatil turları için en uygun dönemi oluşturur. 


Mart ayında yaz başlar. Hava kurudur ve gökyüzü mavi renk alır. Phuket hava durumu artık bunaltıcı derecede sıcak olur.


Mayıs, Eylül ve Ekim ayları Muson yağmurlarının en güçlü olduğu dönemlerdir. Muson mevsiminde özellikle batı kıyıları ve kumsalları, sert rüzgarlar ve devasa dalgalarla tehlikeli bir hal alır. Bunu göstermek için Kırmızı Bayraklar dikilir. Siz siz olun Phuket'te kumsala dikilmiş kırmızı bayrak görürseniz, otelde kalın.


Öte yandan Phuket tatil turları muson mevsiminde daha ucuz olur. Uçak bileti, otel rezervasyonları en düşük seviyede seyreder. Phuket hava durumu hakkında bilgi sahibi olursanız, ne tip bir şeyle karşılacağınızı da bilebilirsiniz.


En yüksek ortalama 29-33 derece olan sıcaklık, en düşük ortalama 22-26 derece civarındadır. Nisan ile Mayıs ayları hem 36 derece gibi bir sıcaklık hem de aşırı yüksek nem olur.


Phuket hava durumu ile bilgi edinerek tatil turları için plan yapar, doğru zamanı yakalarsanız, Phuket gerçek bir cennet olarak karşılayacaktır sizi.

30 Mayıs 2012 Çarşamba

Vizesiz Ülkeler ve Balkanlar Tatil Turları

Mostar Köprüsü, vizesiz ülkeler olan Balkanlara açılan kapımız
Yurtdışı tatil seçeneklerini değerlendirirken planlama yapmaya zaman kalmadığında, vizesiz gidilen ülkeler pek akla gelmiyor.

Yüzyıllara dayanan tarihi bağların dost ve yakın kıldığı Balkanlardaki vizesiz ülkeler Türk insanının yurt dışı seyahat tercihleri arasında adeta yok.

Oysa Türk kültürü ve insanına olan özel ilgi ve sevgi, bölgenin doğal güzellikleri, akrabalık ilişkileri bu vizesiz Balkan ülkelerini bizler için farklı kılmakta.

Balkanlar, vizesiz ülkeler olarak hem anadillerinde yüzlerce Türkçe kelimenin yer aldığı, Türk dizilerinin ilgiyle izlendiği, Türk kültüründen sayısız izlerin yer aldığı, Türk mutfağına benzer mutfak kültürünün yer aldığı, Türk insanın sevildiği hem de sadece bir iki saatlik uçuş mesafesinde bulunması sayesinde vizesiz tatil olanakları ile tercih listemizin üst sıralarında yer alabilirler.

Vizesiz ülkeler olmasından dolayı sadece uçak bileti ve otel rezervasyonu ile Cuma akşamı gidip Pazartesi sabahı dönmek bile mümkün.

Zagreb, Split ve Dubrovnik (Hırvatistan), Saraybosna ve Mostar (Bosna Hersek), Priştina ve Prizren (Kosova), Üsküp, Manastır, Kalkandelen ve Ohrid (Makedonya), Podgorica ve Budva (Karadağ), Tiran ve İşkodra (Arnavutluk) ile Belgrad ve Novi Sad (Sırbistan) sıcak ve samimi kültürleri ile vizesiz ülkeler olarak keyifli tatil seçenekleri içinde anımsanmayı hak ediyorlar.

22 Mayıs 2012 Salı

Bangkok Gece Hayatı ve Patpong Yolu

Patpong Yolu Bangkok gece hayatının kalbi
Tayland'ın başkenti Bangkok'un en ünlü gece hayatı mekanları Patpong Yolu üzerinde yer almakta. Bu mekanlar sundukları çok çeşitli seçenekler ile her kesimden insanı kendine çekiyor.

Bölgenin adı 1946 yılında Çin'in Hainan bölgesinden göçen Patpongpanich ailesinden gelmekte. Bölgeye yerleşen aile toprakları satın aldıktan sonra bir dizi ev ve dükkan inşa ettikten sonra bunları kiraya vermiş. 

Patpong Yolu en parlak günlerini 70'li ve 80'li yıllarda Bangkok gece hayatı dünyaca ünlü bir konuma ulaştığında yaşadı. Bugün dahi Bangkok gece hayatı için en önemli merkez olan Patpong Yolu canlı ve hareketli yapısı ile özellikle turistleri kendine çekiyor.

Patpong gece pazarı ise her türlü ürünün satıldığı ve turistlerin bir tezgahtan diğerine atıldığı curcuna içinde bir mekan. Cadde boyunca uzanan dükkanlar, lokantalar, barlar ve dans salonları ile her türlü eğlence, yemek çeşidi ve ürün ile turistlerin başını döndüren Patpong Yolu, Bangkok gece hayatı hakkında fikir edinmek isteyenler tarafından mutlaka görülmesi gereken mekanların başında geliyor.

Bangkok için hesaplı uçak bileti ve uygun otel rezervasyonunuzu kendiniz de yapabilir, gezinizi en güzel şekilde planlayabilirsiniz.

18 Mayıs 2012 Cuma

Dubrovnik Turu ile Adriyatik İncisi Keşfi

Dubrovnik akşamları bambaşka bir dünya gibi
Dalmaçya sahillerinin en güzen kentlerinden biri olan Dubrovnik, başlıkta yer alan Adriyatik İncisi nitelemesini sonuna kadar hak ediyor.

Özellikle vizesiz gidilebilmesi ile çokça tercih edilen Dubrovnik turu ile surlarla çevrili mermer sokakları, kırmızı çatılı barok binalarını ve büyülü mavi denizini keşfetmek çok zevkli.

Dubrovnik turu ile ziyaret edilen kentin tarihi ve kültürel havasını hissetmek için yürüyerek başlamak en uygun yoldur. Ancak sıcak yaz günlerinde güneş gözlüğü ve su yanınızda bulunması gerekenler listesinin başında yer almalıdır. Surlara tırmanıp manzarayı seyretmek ise ücretli.

Dubrovnik turu ile gördüğünüz büyüleyici mimari doku aslında Yugoslav iç savaşında oldukça zarar görmüştü. UNESCO ve üye ülkelerin yardımları yapılan onarımları, kentin kırmızı kiretmitlerindeki renk farklarından anlamak da mümkün.

Kent surlarında yer alan Pile ile Ploce kapıları arasında yer alan 300 metre uzunluğundaki ana caddesi Stradun veya Placa adları ile bilinir. Caddenin çevresi kiliseler, müzeler ve galeriler ile doludur ve Dubrovnik turu ile keşfedeceğiniz kentin önemli sanatsal ve mimari özelliklerini sergiler.

Ploce Kapısı'ndan çıkıp limana geldiğnizide çok sayıda güzel deniz ürünü lokantası karşınıza çıkar. Burada yemek yemeyi ihmak etmeyin.

Turistlerin yoğun olduğu dönemde Dubrovnik turu ile kente geldiyseniz, Dubrovnik sakinleri gibi akşamnı bekleyin. Gün içindeki kalabalık turist grupları gemilerine ve kent dışındaki otellerine döndüklerinde bir kafede oturun. Sokaklarda top oynayan çocukları izleyip, gerçek Dubrovnik havasını soluyun.

Kendinize uygun bir otel bulabilir, uçak biletinizi alarak birkaç gün büyülü bir Dubrovnik turu yapabilirsiniz.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Prag Gece Hayatı Çok Eğlenceli

Prag gece hayatı çok hareketli
Orta Avrupa'nın kendine özgü mimarisi ve kültürel yapısı ile önemli başkentlerinden olan Prag gündüzler kadar gece hayatı ile de dikkat çekiyor.

Hareketli ve canlı mekanlar, geç saatlere kadar süren partiler ve kıpır kıpır bir ortam arayanlar için çok uygun olan Prag gece hayatı aynı zamanda eski gelenekler ve modern kültürün iyi bir kaynaşımını da sunar.

Yorucu bir günün ardından yanıp sönen ışıkları, rengarenk ampülleri ve pırıltılı ortamı ile Prag gece hayatı büyüleyicidir. Barları, pubları ve diskoları ile sınırsız seçenek mevcuttur ve kent bambaşka bir kimliğe bürünür.

Batı tarzı klüp ve barların bazılarında canlı müzik ve dans yer alır. Daha çok gençler tarafından tercih edilen bu klüpler çok canlı ve hareketlidir.

Kentin hemen her yerinde bulunan çok sayıda pub ve barda en ucuz içki biradır. Bazı geleneksel ve tarihi yapısını korumuş birahaneler özellikle görülebilir.

Prag gece hayatının en önemli parçasını ise striptiz klüpleri oluşturur. Kadın ve erkek dansçıların yer aldığı bu klüpler, kentin hemen her yerinde bulunmakta ve gerek yerli gerek yabancı turistler tarafından çok rağbet görmektedir.

Tarih ve kültür yanında eğlence de arıyorsanız, Prag gece hayatı ile bunu size fazlası ile sağlar.

Böyle zevkli ve üç dört günlük bir tatil ne kadara mal olur derseniz yanıtı burada bulabilirsiniz.

10 Mayıs 2012 Perşembe

Barcelona Turları ve Deniz Keyfi

Barcelona turları deniz keyfini de içeriyor
Barcelona İspanya'nın en büyük kenti olmasına rağmen oldukça düzenli ve temiz bir sahile sahiptir. Akdeniz kıyısında yer alan plajları belediye yönetimindedir ve Barcelona turları veya bireysel olarak kente gelen turistler tarafından oldukça rağbet görür.

Soyunma kabinleri, kafeleri, lokantaları, kumsaldaki onlarca şemsiye ve şezlongu ile Barcelona sahilleri rahatlamak ve Akdeniz'in büyülü havasını solumak için çok uygundur.

Her ne kadar Barcelona turları programlarında içermese de siz ayrıca bu sahilleri keşfedebilirsiniz.

Nova Icaria en gözde plajların başında yer alır. Kalabalık ve hareketi sevenler tarafından tercih edilen Nova Icaria muhteşem barları ve lokantaları ile hemen Olimpik Marina'nın yanındadır. Marina'da bulunan lüks lokantalardan da yararlanmak mümkündür.

Nova Icaria'dan daha uzun bir sahil olan Bogatell günübirlik lokanları ile aileler tarafından çokça tercih edilen bir plajdır. Bogatell bisiklete binenler, paten kayanlar ve akşam gezintisine çıkanlar için çok uygun ve sakin yapısı ile gözdedir.

Bogatell yakınındaki Mar Bella ise daha korunaklı yapısı ile ağırlıklı olarak çıplaklar tarafından tercih edilir. Güzel bir park ve yemek yemek için uygun yerlere sahiptir.

Uzun ve kolay ulaşılır yapısı ile Barceloneta pizza, hamburger gibi yiyecekler satan büfeleri, İspanyol mutfağına sahip lokantaları ve yürüme yolları ile San Sebastian'a kadar uzanır.

Fakat tamamen denizle başbaşa kalmak ve çok daha dinlendirici bir plaj için kent dışına çıkmalısınız. Bu plajlara şehir içinden düzenli olarak günübirlik tur yapılmakta.

Barcelona güneyinde yer alan plajlar sakin denizi ile çocuklu ailelerin gözdesi. Kuzeyde yer alan plajlar ise derin suları ve büyük dalgaları ile su sporları yapanlar tarafından tercih edilmekte. 

Barcelona turları kapsamında kenti ziyaret ettiğinizde denize girmek isterseniz bu kısa ipuçları ile seçiminizi daha kolay yapabilirsiniz.

8 Mayıs 2012 Salı

Amsterdam Kahveleri Gece Hayatının da Parçası

Amsterdan kahveleri kanal kıyılarında da yer alır
Amsterdam'a gidersek, meşhur kahvelerinde oturup birşeyler içmeden dönmek olmaz.

Ancak bu kahvelerin bazı kuralları vardır. Bunları bilirseniz çok daha keyifli bir gezi olur.

Öncelikle bu kahvelerde kimlik kontrolü yapılır ve içeri girmek için 18 yaşından büyük olmak gerekir. Çünkü kahvelerin çoğunda alkollü içki ve devlet tarafından sertifika verilmiş kullanıcılara hafif bazı uyuşturucular satılmaktadır.

Ayrıca kahvelere dışarından içecek getirilmesi kesinlikle kabul edilmez.

Özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri son derece canlı olan kahveler geç saatlere kadar açıktırlar. 

Ucuz uçak bileti ile uygun fiyatlı otelleri ise buradan bulabilirsiniz.

Yanda yer alan Etkinlik Planlayıcı ile seyahatinizden önce Amsterdam ve yakın çevresinde değirmen gezileri, kanal gemisinde romantik bir akşam yemeği gibi çok çeşitli etkinlikleri satın alabilirsiniz.

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Suriye Turu: Kendi Aracınızla Gezmenin Keyfini Çıkarın

Şam sokakları geceleri çok güvenli
Suriye bin yıllardan bu yana aynı coğrafyayı paylaştığımız bir ülke. En uzun sınırımız Suriye ile. Vize derdi de yok. Coğrafyası ve iklimi ile Akdeniz bölgemizi andıran Suriye kısa süreli de olsa tatil için düşünülebilecek en uygun yerlerin başında geliyor.

Yaylada kurulmuş serin kentlerden bozulmamış altın sarısı kumsalları ve masmavi denizi ile tarih, deniz, kültür gibim farklı beklentileri olanlar için çok uygun fırsatlar sunuyor Suriye.

Dünyanın en eski başkenti Şam camileri, konakları ve mağaraları ile uzun bir tarihi geçmişi yaşatıyor. Kafeleri ve canlı sokakları ile oldukça çekici. Kentin eski kesimi Eski Şam ise içiçe geçmiş camileri ve kiliseleri, eski kent surları ile büyüleyici güzellikte bir tarihi mekan.

Deniz için Lazkiye en uygun şehir. Uzun ve bozulmamış kumsalları ile Antalya, Mersin gibi kentlerimizi anımsatıyor. Geçmişindeki Roma etkilerini hala barındıran Lazkiye oldukça gözde bir yazlık tatil merkezi.

Suriye kültürü ve tarihinin yoğunlaştığı bir başka kent ise Halep. Türkiye sınırına o kadar yakın ki günübirlik ziyaret edenler için birinci tercih sırasında yer alıyor. Yemekleri, kültürü ve tarihi dokusu ile kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir yer.

Suriye'de kendi aracınızla seyahat edecekseniz kesinlikle uymanız gereken kuralları hatırlatmakta yarar var.

Öncelikle hız sınırlarını gösteren tabelalar çok sık. Bunun yanında hız tespit kameraları da bulunuyor.

Emniyet kemeri mutlaka takılmalı. 12 yaşından küçük çocuklar, ön koltukta seyahat edemez ve bu kurala çok dikkat ediliyor.

Son olarak alkollü araç kullanmanın cezası çok yüksek.

Bu yakın ve komşu ülkeyi kendi aracınızla veya araç kiralama ile gezecekseniz, bu kuralları aklınızda tutmanızda yarar var.


3 Mayıs 2012 Perşembe

Hesaplı Londra Tatili Nasıl Olur?

Tower Bridge Londra'nın en önemli simgelerinden biri
Londra İngiltere'nin tarihi ve efsanevi başkenti.

Bu eski ve büyüleyici kraliyet başkentini her bir karışını keşfederek gezmek için 15 gün ile 30 gün arasında bir süre ayırmanız gerekir.

Bu kadar uzun bir süre kalabilmeniz için ucuz ancak temiz bir otel ile en ucuzundan bir gidiş-dönüş uçak bileti ayarlamanız gerekir. Bunun için biletnoktasi.com en uygun turizm portalı.

Ucuz ve temiz oteller British Museum civarında bolca mevcut. Kalacak yer arayışınıza bu noktadan başlarsanız, kolaylıkla bir otel bulabilirsiniz.
 
Yolculuk öncesi görülmesi gereken yerlerin bir listesini yapmanızda da yarar var. Çoğu müze ve kütüphane ücretsiz. Ancak özel bir sergi varsa ücretli giriş oluyor. Mısır mumyalarından Rosetta Taşı'na, tarih öncesi buluntulardan Antik Yunan'a kadar çok çeşitli eseri barındıran British Museum ise bu listenin en başında yer almalı.

Londra'nın her bir köşesini keşfettikten sonra London Eye unutulursa gerçekten yazık olur. Bu muhteşem dönme dolabın 32 kapsülünden birinde yerinizi alıp, Londra'yı kuşbakışı izlemenin keyfini çıkarmanızda büyük yarar var.

Kente yayılmış onlarca kafe, lokanta ve pub ise acıkmadan ve susamadan gezmenizi garanti eder.

18 Nisan 2012 Çarşamba

St. Petersburg: Tarih ve Kültür Soluyan Kent

St. Petersburg muhteşem bir kültür birikimine sahip
Rusya sınırlarının içindeki en etkileyici yerlerin başında gelen St. Petersburg eski adı ile Leningrad önemli sayıda ziyaretçiyi çeker ve o andan itibaren de kendine bağlar.


Baltık bölgesine yakın olmasına rağmen yaz aylarında daha sıcak, kış mevsiminde ise biraz daha soğuktur. Ülkenin eğitim ve kültür merkezi olarak öne çıkar, hatta Batı kültürünü önemli ölçüde etkilemiştir.


Kültür ve eğitimin yanı sıra sanayinin artması aynı zamanda iş dünyasının da kente gelmesine neden olmuştur. Ağır sanayi tesislerinden bilişim sektörüne kadar çok çeşitli iş kolları, St. Petersburg yaşamının bir parçasıdır.


Ancak kente kimliğini kazandıran Hermitaj Müzesi dünyaca ünlüdür ve ev sahipliği yaptığı sanat eserleri ile her yıl yüz binlerce sanat tutkununu ağırlar. 


Kentin bir diğer önemli simgesi ise çiçeklerdir. Her bir durum için farklı bir çiçek tercih edilir. Eğer siz de birisine çiçek vermek istiyorsanız, yanlış anlaşılmaları önlemek için mutlaka danışmalı ve daha sonra vereceğiniz çiçeği seçmelisiniz. Bunun için de en uygunu internet üzerinden satış yapan çiçekçi sitelerini ziyaret etmenizdir. Hemen hepsinin İngilizce dil seçeneği mevcuttur.


St. Petersburg ziyaretini Peter ve Paul Kilisesi'ni görmeden bitirmeniz ise hata olur. 125 metre yüksekliğindeki kuleleri ve kendine özgü mimarisi ile görülmesi gereken yerlerin başında yer alır.


Vize derdi olmadığından kendiniz de otel rezervasyonunuzu yapıp, uçak biletinizi alabilir ve 3-4 günlük bir St. Petersburg tatili planlayabilirsiniz. Hem de oldukça uygun fiyatlarla...

16 Nisan 2012 Pazartesi

Dubai ve Çöl Safarisi Çok Eğlenceli

Çöl safarisi Dubai için farklı bir etkinlik
Dubai lüks otelleri, uzaydan görülebilen yapay adaları ve ucuz alışveriş olanakları ile meşhur olsa da aslında yapacak çok farklı bir dolu etkinliğe sahip.


Deniz kıyısında olmasına rağmen Arap yarımadasında olmasından dolayı aslında çöl ile deniz arasında sıkışmış durumdadır. Sıcak iklimi, çöle çıkıldığında iyice kendini hissettirir. Lüks ve serin otelinizden çıktıktan sonra kısa bir yolculuk ile çöle ulaşabilirsiniz.


İşte bu kısa yolculuk sizi inanılmaz bir deneyime de taşır. 4x4 araçlarla çölde safari zevkini yaşamak ve kum tepeleri üzerinde hoplaya zıplaya ilerlemek çok eğlencelidir.


Çöl safarisi sadece bundan da ibaret değil aslında. Kına ile dövme, şahin gösterileri, geleneksel giysi satışları ve göbek dansı yapan dansözler gibi çok çeşitli etkinlikler bu safari eğlencesinin parçalarını oluşturur.


Kuş sütünün eksik olduğu yemek sonrası deve ile gezebilirsiniz. Sert alkollü içki servisi olsa da o sıcak altında pek tavsiye etmeyiz. Daha çok su, meyve suyu ve soda tarzı serinletici içecekler çöl sıcağının etkisini azaltır.


Arzu ederseniz geceyi çölde kurulan kampta geçirebilir, mangal partisi ve göbek dansı izleyebilir ve güneşin büyüleyici güzellikteki muhteşem doğuşuna tanıklık edebilirsiniz.


Dubai'ye seyahat etmeyi planlıyorsanız bu farklı seçenekleri de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

13 Nisan 2012 Cuma

Roma'da Ne Yenir?

İtalyan yemekleri içinde pizza ve spagetti öne çıksa da aslında oldukça zengin bir mutfak kültürü mevcut.



Kuzey İtalya'da krema, tereyağ ve parmesan peyniri tercih edilirken Güney İtalya zeytinyağı, koyun peyniri, mozarella ve erişte ağırlıklı yemekler pişiriyor.


Pizza ise Roma'da farklı, Sicilya'da farklı. Roma'daki pizza ince, Sicilya pizzası ise daha kalın.


Roma lokantalarını menüleri çok zengin ve baştan çıkarıcı
Roma'da yemek yerken uzun spagettilerden veya kopmamak üzere uzayan pizzalardan dolayı endişe etmeyin çünkü hiç kimse bu mücadelenizi umursamaz. 

Roma'da kahvaltı edecekseniz dışarı çıkmanız gerekir çünkü İtalyanlar günün bu öğününe hiç önem vermezler. Cappuccino ile bir miktar tatlı hamur işi veya sadece sert bir espresso ile kahvaltı tamamlanmış olur.

Günün en önemli öğünü öğlen yemeğidir. Önce sıcak veya soğuk meze yenir. Ardından ilk sıcak yemek ki pirinç, makarna ve diğer karbonhidrat ağırlıklı gıdalar tercih edilir. Daha sonra ikinci yemek gelir. Bu et veya balık olabilir. Bu yemeğe sebze veya salata tabağı eşlik eder. Ardından meyve yenir. Bazen ikinci yemeğin yanında hafif bir tatlı da yenebilir. İtalyanlar bu tatlıları "dolce" olarak adlandırırlar. Yemek boyunca kahve veya sert bir likör masada bulunur.

Akşam yemeği de pek önemsenmez. Buna rağmen 20:30'dan önce akşam yemeği yenmez. Gece on bir buçuklara kadar önünde dört çeşit tabakla oturan İtalyanları görmek şaşırtıcı olmaz.

Kırmızı şarap ile gorgonzola peyniri
mükemmel bir ikili
Roma spesiyalleri nedir diye soracak olursanız yanıtı kısadır: Pizza, spahetti ve lazanya. Ancak daha özgün İtalyan yemekleri isterseniz şunları deneyebilirsiniz: Dana eti şnitzel ve jambon ile yapılan Saltimbocca, Roma'nın ünlü işkembesi, biberiya ve kekikle pişirilmiş kuzu ızgara. Jambon ise kuşkonmaz, incir, enginar ve bezelye gibi sebzelerle yenir genelde. 

Lokanta menüleri o kadar çok çeşitlidir ki karar vermek oldukça zordur. En iyisi farklı bir seçim yapmak ve tadını çıkarmaktır. Onlarca çeşit spagetti, pizza ve diğer yemeklerin tamamı bizim damak tadımıza oldukça yakın hatta aynıdır.

İtalyanlar için şarap içmeden kalkılan sofranın hakkı verilmiş sayılmaz. Kırmızı sek şarap ile gorgonzola gibi İtalyan peynirlerini mutlaka denemelisiniz.

Piazza Navona ve Panteon civarında yer alan turistik lokantalar ciddi anlamda pahalıdır. Kısıtlı bir bütçeniz varsa, kentin daha sakin yerlerindeki lokantalarda da gönül rahatlığı ile aynı tadı alarak yemek yiyebilirsiniz.

Bu kadar yiyip içtikten sonra yine Roma sokaklarını arşınlamaya başlayabilirsiniz.

11 Nisan 2012 Çarşamba

Paris Gece Hayatı Sürekli Canlı ve Hareketli

Paris gece hayatı çok hareketli
E, geldik. Gündüzleri gezdik, orayı burayı gördük. Gece ne yapacağız? diye düşünenler hiç üzülmesinler çünkü Paris gece hayatı ile de oldukça ilgi çekici ve birçok seçenek sunuyor.


Paris "Işıklar Şehri" olarak da bilinir. Berlin, New York ve Madrid gibi hareketli bir gece hayatına sahiptir.


Kafe barları, dans klüpleri, rahat caz barları ile Paris her zevk ve her yaştan kişiye hitap eder. Ancak özellikle dünyaca ünlü kabare bölgesi mutlaka ziyaret edilmelidir. 


Oberkampf sokağı gençlere yönelik modern klüpleri ile dikkat çeker. Bastille bölgesi ise gece boyu süren çılgın partileri merak edenler tarafından görülebilir.


Para derdi olmayan için Champ-Elysees bölgesinde yer alan süper lüks bar ve lokantalar ilgi çekici olabilir. Fakat Paris gecelerinin en ucuz eğlencesi Notre-Dame'ın hemen arkasında yer alan Ille de la Cite'de düzenlenen sokak gösterileridir.


Paris gecelerinin en kendine özgü mekanlarının başında ise Asya tarzı ile kentin en iyi müziği ve dekorasyonuna sahip olan The Buddha gelir. Buranın yanı sıra La Fleche d'Or programında yer alan canlı müzikleri ile ünlüdür. Dans etmeyi sevenler ise Paris'in en gözde dans klüplerinden biri olan Queen'i tercih edebilirler. Ancak Queen özellikle eşcinseller tarafından yoğun olarak tercih edilse de rahatsız edilme gibi sorunlar yaşanmaz. 


Geceye Vendome'da bir kokteyl ile başlayıp Belleville'de bira ile bitirirseniz, birçok farklı ülkeyi gezmiş gibi olursunuz. Özellikle turistler için düzenlenmiş olan İrlanda ve İngiliz pubları, gençlere yönelik hizmet veren üstü açık bahçeli barlar oldukça gözdedir ve gündüz 11:00'den gece 01:30'a kadar açıktırlar. 


Müzik klüplerine giderek eğlenmek isteyenler ise hip hop, rock, caz, metal, indie, etnik onlarca müzik türüne hitap eden sayısız klübü tercih edebilirler.


Paris'in olmazsa olmazı ise tiyatro ve opera da sahne sanatları arasında önemli bir yere sahiptir. Ancak tiyatro eserlerini izlemek için Fransızca bilmek gerekir.


İşte Paris'i gündüz vakti gezdik, gece ne yapacağız diyenlere kısaca da olsa bazı ipuçları verdik. Gerisi size kalmış.


Gerisi için biletnoktasi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.