22 Mayıs 2012 Salı

Bangkok Gece Hayatı ve Patpong Yolu

Patpong Yolu Bangkok gece hayatının kalbi
Tayland'ın başkenti Bangkok'un en ünlü gece hayatı mekanları Patpong Yolu üzerinde yer almakta. Bu mekanlar sundukları çok çeşitli seçenekler ile her kesimden insanı kendine çekiyor.

Bölgenin adı 1946 yılında Çin'in Hainan bölgesinden göçen Patpongpanich ailesinden gelmekte. Bölgeye yerleşen aile toprakları satın aldıktan sonra bir dizi ev ve dükkan inşa ettikten sonra bunları kiraya vermiş. 

Patpong Yolu en parlak günlerini 70'li ve 80'li yıllarda Bangkok gece hayatı dünyaca ünlü bir konuma ulaştığında yaşadı. Bugün dahi Bangkok gece hayatı için en önemli merkez olan Patpong Yolu canlı ve hareketli yapısı ile özellikle turistleri kendine çekiyor.

Patpong gece pazarı ise her türlü ürünün satıldığı ve turistlerin bir tezgahtan diğerine atıldığı curcuna içinde bir mekan. Cadde boyunca uzanan dükkanlar, lokantalar, barlar ve dans salonları ile her türlü eğlence, yemek çeşidi ve ürün ile turistlerin başını döndüren Patpong Yolu, Bangkok gece hayatı hakkında fikir edinmek isteyenler tarafından mutlaka görülmesi gereken mekanların başında geliyor.

Bangkok için hesaplı uçak bileti ve uygun otel rezervasyonunuzu kendiniz de yapabilir, gezinizi en güzel şekilde planlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder