10 Mayıs 2012 Perşembe

Barcelona Turları ve Deniz Keyfi

Barcelona turları deniz keyfini de içeriyor
Barcelona İspanya'nın en büyük kenti olmasına rağmen oldukça düzenli ve temiz bir sahile sahiptir. Akdeniz kıyısında yer alan plajları belediye yönetimindedir ve Barcelona turları veya bireysel olarak kente gelen turistler tarafından oldukça rağbet görür.

Soyunma kabinleri, kafeleri, lokantaları, kumsaldaki onlarca şemsiye ve şezlongu ile Barcelona sahilleri rahatlamak ve Akdeniz'in büyülü havasını solumak için çok uygundur.

Her ne kadar Barcelona turları programlarında içermese de siz ayrıca bu sahilleri keşfedebilirsiniz.

Nova Icaria en gözde plajların başında yer alır. Kalabalık ve hareketi sevenler tarafından tercih edilen Nova Icaria muhteşem barları ve lokantaları ile hemen Olimpik Marina'nın yanındadır. Marina'da bulunan lüks lokantalardan da yararlanmak mümkündür.

Nova Icaria'dan daha uzun bir sahil olan Bogatell günübirlik lokanları ile aileler tarafından çokça tercih edilen bir plajdır. Bogatell bisiklete binenler, paten kayanlar ve akşam gezintisine çıkanlar için çok uygun ve sakin yapısı ile gözdedir.

Bogatell yakınındaki Mar Bella ise daha korunaklı yapısı ile ağırlıklı olarak çıplaklar tarafından tercih edilir. Güzel bir park ve yemek yemek için uygun yerlere sahiptir.

Uzun ve kolay ulaşılır yapısı ile Barceloneta pizza, hamburger gibi yiyecekler satan büfeleri, İspanyol mutfağına sahip lokantaları ve yürüme yolları ile San Sebastian'a kadar uzanır.

Fakat tamamen denizle başbaşa kalmak ve çok daha dinlendirici bir plaj için kent dışına çıkmalısınız. Bu plajlara şehir içinden düzenli olarak günübirlik tur yapılmakta.

Barcelona güneyinde yer alan plajlar sakin denizi ile çocuklu ailelerin gözdesi. Kuzeyde yer alan plajlar ise derin suları ve büyük dalgaları ile su sporları yapanlar tarafından tercih edilmekte. 

Barcelona turları kapsamında kenti ziyaret ettiğinizde denize girmek isterseniz bu kısa ipuçları ile seçiminizi daha kolay yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder