16 Nisan 2012 Pazartesi

Dubai ve Çöl Safarisi Çok Eğlenceli

Çöl safarisi Dubai için farklı bir etkinlik
Dubai lüks otelleri, uzaydan görülebilen yapay adaları ve ucuz alışveriş olanakları ile meşhur olsa da aslında yapacak çok farklı bir dolu etkinliğe sahip.


Deniz kıyısında olmasına rağmen Arap yarımadasında olmasından dolayı aslında çöl ile deniz arasında sıkışmış durumdadır. Sıcak iklimi, çöle çıkıldığında iyice kendini hissettirir. Lüks ve serin otelinizden çıktıktan sonra kısa bir yolculuk ile çöle ulaşabilirsiniz.


İşte bu kısa yolculuk sizi inanılmaz bir deneyime de taşır. 4x4 araçlarla çölde safari zevkini yaşamak ve kum tepeleri üzerinde hoplaya zıplaya ilerlemek çok eğlencelidir.


Çöl safarisi sadece bundan da ibaret değil aslında. Kına ile dövme, şahin gösterileri, geleneksel giysi satışları ve göbek dansı yapan dansözler gibi çok çeşitli etkinlikler bu safari eğlencesinin parçalarını oluşturur.


Kuş sütünün eksik olduğu yemek sonrası deve ile gezebilirsiniz. Sert alkollü içki servisi olsa da o sıcak altında pek tavsiye etmeyiz. Daha çok su, meyve suyu ve soda tarzı serinletici içecekler çöl sıcağının etkisini azaltır.


Arzu ederseniz geceyi çölde kurulan kampta geçirebilir, mangal partisi ve göbek dansı izleyebilir ve güneşin büyüleyici güzellikteki muhteşem doğuşuna tanıklık edebilirsiniz.


Dubai'ye seyahat etmeyi planlıyorsanız bu farklı seçenekleri de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder