9 Ağustos 2012 Perşembe

Şeker Bayramı Turları

Şeker Bayramı turları için hızlı karar vermenizde yarar var

Bu yıl Şeker Bayramı tam yaz ortasına denk geldi. Ağustos ayının sıcak günleri bu tatil ile biraz da olsa serin geçecek.

Şeker Bayramı tatilinde çok çeşitli gezi seçenekleri hazırlanmış durumda. gerek yurtiçi gerek yurtdışı, tatilde gezmek isteyenler için çok çeşitli fırsatlar sunuyor.

Türkiye'nin gözdeleri

Şeker Bayramı tatilini yurtiçinde geçirmek isteyenler özellikle Akdeniz ve Ege'nin sahil kesimlerini her zaman olduğu gibi tercih listelerinin başına yazabilirler.

Yurtiçi kültür turları da Şeker Bayramı tatili için oldukça gözde programlar içeriyor. Özellikle Mardin, Kemaliye, Gaziantep gibi kentler, Kapadokya ve çevresi, Karadeniz yaylaları çokça tercih edilen Şeker Bayramı turları arasında yer alıyor.

Kent yaşamının karmaşasından kaçmayı arzulayan ancak pek de uzaklaşmak istemeyenler ise günübirlik doğa turları ile hoş vakit geçirebilirler.

Sınırların ötesinde

Şeker Bayramı tatili boyunca yurtdışında olmak ve değişik ülkeler görüp, farklı kültürleri tanımak isteyenler için yakın çevreden çok uzaklara kadar bir dolu seçenek mevcut.

Vizem yok, alamam da!

Bayrama az kaldı ancak vizem yok diye düşünenler hiç dert etmesinler. Rusya, Yunan adaları, Balkanlar, Uzakdoğu, Güney Amerika dahil birçok ülkeye vize derdi olmadan gitmek mümkün.

Dubrovnik, Saraybosna, Mostar, Manastır, Ohrid, Tiran, Belgrad, Zagreb, Split ve Üsküp gibi Balkan kentleri yemeklerinden mimarisine kadar bize benzeyen kültürleri ile en gözde vizesiz Şeker Bayramı turları için en gözde seçenekleri oluşturuyorlar. 

Rusya'nın masalsı kentleri Moskova ve St. Petersburg özellikler sanatsal birikimleri ve kendileri özgü mimarileri ile yine vizesiz gidilebilen en gözde kentler arasında.

Sıcak günler yaşayan Ortadoğu bölgesi ise bu kendine özgü kargaşaya rağmen bütün dünyada oldukça gözde tatil merkezleri arasında yer almayı sürdürüyor. Hala yaşayan kültürel alışkanlıkları, dünya dinlerinin en önemli merkezlerine ev sahipliği yapması ve birçok açıdan bize yakınlıkları ve vize derdi olmaması ile öne çıkıyor. Beyrut, Amman ve çevresi özellikle tarih ve kültür birikimi ile başınızı döndürecek kadar büyüleyici.

Daha uzakları göze alanlar ise akvaryum berraklığındaki denizi, tropik iklimi, farklı kültürel yapısı ile Phuket, Pattaya, Khao Lak, Koh Samui gibi Tayland tarafındaki adaları ve Hindistan'ın hemen burnunda yer alan Sri Lanka'yı tercih edebilirler.

Vizem de var, vaktim de...

Geçerli vizesi olanlar Avrupa ve Amerika için plan yapabilirler.

Madem bayram, çocuklar eğlensin diye düşünenler Paris'teki Disneyland ve Asterix Parkı rahatlıkla liste başı yapabilirler. Her iki eğlence merkezinde konaklama amaçlı oldukça kaliteli oteller mevcut.

Amerika'ya kadar açılmayı göze alanlar ise hem Disneyland hem Universal stüdyolarını gezebilir, Hollywood'da vakit geçirebilirler.

Şeker Bayramı tatili için hazırlanmış olan çok çeşitli Şeker Bayramı turları için şuraya başvurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder