15 Ağustos 2012 Çarşamba

Beyrut Turları İpuçları

Beyrut gece hayatı çok canlı ve hareketli

Ortadoğu'nun Paris'i olarak da bilinen Beyrut tarih, kültür ve doğası ile dünyanın gözde tatil merkezleri arasında yer alıyor.

Akdeniz kıyısında bulunan Beyrut hemen sırtını dayadığı Lübnan dağları ile pastoral bir resim gibidir. Zengin tarihi, konuksever ve eğlenceli insanları ve karmaşık kültürel yapısı ile Beyrut turları sıcak bir tatil arayanlar için birebirdir.

Filistinliler, Müslümanlar, Hristyanlar, Dürziler gibi çok çeşitli etnik ve dini grubun içiçe yaşadığı Beyrut camiler ve kiliselerin yanyana bulunduğu bir kenttir. Sokakta yürürken Arapça, İngilizce ve Fransızca konuşmalar birbirine karışır. Tüm bu karmaşık ve içiçe geçmiş yapı Beyrut için önemli bir zenginliktir ve Beyrut turları ile kente gelenleri cezbeden unsurların başında gelir.

Beyrut çok sayıda kafe ve gece klübü ile sabaha kadar canlı ve eğlence doludur. Özellikle Gemmayzeh ve Monot caddeleri kafe ve gece klüpleri ile meşhurdur.

Beyrut yakın dönem modern binaların yanı sıra çok farklı tarzda mimari yapıya ev sahipliği yapar. İç savaş sonrası yenilenen modern binalar göz alıcıdır. Camiler ve kiliseler ise çarpıcı birer eser olarak kente yayılmış durumdadır.

Beyrut turları ile kente gelseniz de toplu ulaşım araçları ile dolaşabilirsiniz. Otobüs güzergahları bellidir ancak minibüs ve taksiler ile kiralanarak istenen yerlere kalabalık gruplar halinde gitmek mümkündür.

Yaz döneminde Akdeniz kıyısında yer alan kumsalları ile Beyrut gerçek bir "yazlık" beldedir.

Özellikle vizesiz Beyrut turları ile bu kadim kenti keşfetmek unutulmaz bir deneyim olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder