18 Mayıs 2012 Cuma

Dubrovnik Turu ile Adriyatik İncisi Keşfi

Dubrovnik akşamları bambaşka bir dünya gibi
Dalmaçya sahillerinin en güzen kentlerinden biri olan Dubrovnik, başlıkta yer alan Adriyatik İncisi nitelemesini sonuna kadar hak ediyor.

Özellikle vizesiz gidilebilmesi ile çokça tercih edilen Dubrovnik turu ile surlarla çevrili mermer sokakları, kırmızı çatılı barok binalarını ve büyülü mavi denizini keşfetmek çok zevkli.

Dubrovnik turu ile ziyaret edilen kentin tarihi ve kültürel havasını hissetmek için yürüyerek başlamak en uygun yoldur. Ancak sıcak yaz günlerinde güneş gözlüğü ve su yanınızda bulunması gerekenler listesinin başında yer almalıdır. Surlara tırmanıp manzarayı seyretmek ise ücretli.

Dubrovnik turu ile gördüğünüz büyüleyici mimari doku aslında Yugoslav iç savaşında oldukça zarar görmüştü. UNESCO ve üye ülkelerin yardımları yapılan onarımları, kentin kırmızı kiretmitlerindeki renk farklarından anlamak da mümkün.

Kent surlarında yer alan Pile ile Ploce kapıları arasında yer alan 300 metre uzunluğundaki ana caddesi Stradun veya Placa adları ile bilinir. Caddenin çevresi kiliseler, müzeler ve galeriler ile doludur ve Dubrovnik turu ile keşfedeceğiniz kentin önemli sanatsal ve mimari özelliklerini sergiler.

Ploce Kapısı'ndan çıkıp limana geldiğnizide çok sayıda güzel deniz ürünü lokantası karşınıza çıkar. Burada yemek yemeyi ihmak etmeyin.

Turistlerin yoğun olduğu dönemde Dubrovnik turu ile kente geldiyseniz, Dubrovnik sakinleri gibi akşamnı bekleyin. Gün içindeki kalabalık turist grupları gemilerine ve kent dışındaki otellerine döndüklerinde bir kafede oturun. Sokaklarda top oynayan çocukları izleyip, gerçek Dubrovnik havasını soluyun.

Kendinize uygun bir otel bulabilir, uçak biletinizi alarak birkaç gün büyülü bir Dubrovnik turu yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder