18 Nisan 2012 Çarşamba

St. Petersburg: Tarih ve Kültür Soluyan Kent

St. Petersburg muhteşem bir kültür birikimine sahip
Rusya sınırlarının içindeki en etkileyici yerlerin başında gelen St. Petersburg eski adı ile Leningrad önemli sayıda ziyaretçiyi çeker ve o andan itibaren de kendine bağlar.


Baltık bölgesine yakın olmasına rağmen yaz aylarında daha sıcak, kış mevsiminde ise biraz daha soğuktur. Ülkenin eğitim ve kültür merkezi olarak öne çıkar, hatta Batı kültürünü önemli ölçüde etkilemiştir.


Kültür ve eğitimin yanı sıra sanayinin artması aynı zamanda iş dünyasının da kente gelmesine neden olmuştur. Ağır sanayi tesislerinden bilişim sektörüne kadar çok çeşitli iş kolları, St. Petersburg yaşamının bir parçasıdır.


Ancak kente kimliğini kazandıran Hermitaj Müzesi dünyaca ünlüdür ve ev sahipliği yaptığı sanat eserleri ile her yıl yüz binlerce sanat tutkununu ağırlar. 


Kentin bir diğer önemli simgesi ise çiçeklerdir. Her bir durum için farklı bir çiçek tercih edilir. Eğer siz de birisine çiçek vermek istiyorsanız, yanlış anlaşılmaları önlemek için mutlaka danışmalı ve daha sonra vereceğiniz çiçeği seçmelisiniz. Bunun için de en uygunu internet üzerinden satış yapan çiçekçi sitelerini ziyaret etmenizdir. Hemen hepsinin İngilizce dil seçeneği mevcuttur.


St. Petersburg ziyaretini Peter ve Paul Kilisesi'ni görmeden bitirmeniz ise hata olur. 125 metre yüksekliğindeki kuleleri ve kendine özgü mimarisi ile görülmesi gereken yerlerin başında yer alır.


Vize derdi olmadığından kendiniz de otel rezervasyonunuzu yapıp, uçak biletinizi alabilir ve 3-4 günlük bir St. Petersburg tatili planlayabilirsiniz. Hem de oldukça uygun fiyatlarla...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder