4 Haziran 2012 Pazartesi

Phuket Turları ve Hava Durumu


Phuket turları için hava durumu mutlaka bilinmeli

Tayland'ın en büyük adası Phuket  tatil turları ile özellikle romantizm arayan balayı çiftlerinin gözde mekanı.


Ancak Phuket için tatil turları arayanlar Phuket hava durumu ile ilgili pek de bilgi sahibi olamıyor. Phuket hava durumu nasıldır, ne zaman gidilmelidir gibi soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.


Çevresi 32 küçük ada ile sarılmış olan Phuket için hava durumu açısından bilinmesi gereken ilk şey  Phuket üç mevsime sahiptir.


Phuket hava durumu Kasım ile Ocak ayları arasında serin olur. Bir tür ılık kış diyebiliriz. Mart ile Mayıs ayları arası yaz mevsimidir. Mayıs ile Kasım ayları arası ise Muson mevsimidir ve Phuket hava durumu tatil turları için hiç de uygun değildir.


Muson mevsiminde güneydoğudan esen sert sıcak nemli rüzgarlar ile Hint Okyanusu'ndan gelen yoğun yağmur ile Phuket hava durumu insanı şaşırtıcı derecede yorar.


Hemen ardından gelen ılık kış, serin ve rahatlatıcı bir iklim ortamı oluşturur. İşte bu dönem yani Kasım ile Nisan ayları arasında Phuket hava durumu tatil turları için en uygun dönemi oluşturur. 


Mart ayında yaz başlar. Hava kurudur ve gökyüzü mavi renk alır. Phuket hava durumu artık bunaltıcı derecede sıcak olur.


Mayıs, Eylül ve Ekim ayları Muson yağmurlarının en güçlü olduğu dönemlerdir. Muson mevsiminde özellikle batı kıyıları ve kumsalları, sert rüzgarlar ve devasa dalgalarla tehlikeli bir hal alır. Bunu göstermek için Kırmızı Bayraklar dikilir. Siz siz olun Phuket'te kumsala dikilmiş kırmızı bayrak görürseniz, otelde kalın.


Öte yandan Phuket tatil turları muson mevsiminde daha ucuz olur. Uçak bileti, otel rezervasyonları en düşük seviyede seyreder. Phuket hava durumu hakkında bilgi sahibi olursanız, ne tip bir şeyle karşılacağınızı da bilebilirsiniz.


En yüksek ortalama 29-33 derece olan sıcaklık, en düşük ortalama 22-26 derece civarındadır. Nisan ile Mayıs ayları hem 36 derece gibi bir sıcaklık hem de aşırı yüksek nem olur.


Phuket hava durumu ile bilgi edinerek tatil turları için plan yapar, doğru zamanı yakalarsanız, Phuket gerçek bir cennet olarak karşılayacaktır sizi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder