7 Mayıs 2012 Pazartesi

Suriye Turu: Kendi Aracınızla Gezmenin Keyfini Çıkarın

Şam sokakları geceleri çok güvenli
Suriye bin yıllardan bu yana aynı coğrafyayı paylaştığımız bir ülke. En uzun sınırımız Suriye ile. Vize derdi de yok. Coğrafyası ve iklimi ile Akdeniz bölgemizi andıran Suriye kısa süreli de olsa tatil için düşünülebilecek en uygun yerlerin başında geliyor.

Yaylada kurulmuş serin kentlerden bozulmamış altın sarısı kumsalları ve masmavi denizi ile tarih, deniz, kültür gibim farklı beklentileri olanlar için çok uygun fırsatlar sunuyor Suriye.

Dünyanın en eski başkenti Şam camileri, konakları ve mağaraları ile uzun bir tarihi geçmişi yaşatıyor. Kafeleri ve canlı sokakları ile oldukça çekici. Kentin eski kesimi Eski Şam ise içiçe geçmiş camileri ve kiliseleri, eski kent surları ile büyüleyici güzellikte bir tarihi mekan.

Deniz için Lazkiye en uygun şehir. Uzun ve bozulmamış kumsalları ile Antalya, Mersin gibi kentlerimizi anımsatıyor. Geçmişindeki Roma etkilerini hala barındıran Lazkiye oldukça gözde bir yazlık tatil merkezi.

Suriye kültürü ve tarihinin yoğunlaştığı bir başka kent ise Halep. Türkiye sınırına o kadar yakın ki günübirlik ziyaret edenler için birinci tercih sırasında yer alıyor. Yemekleri, kültürü ve tarihi dokusu ile kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir yer.

Suriye'de kendi aracınızla seyahat edecekseniz kesinlikle uymanız gereken kuralları hatırlatmakta yarar var.

Öncelikle hız sınırlarını gösteren tabelalar çok sık. Bunun yanında hız tespit kameraları da bulunuyor.

Emniyet kemeri mutlaka takılmalı. 12 yaşından küçük çocuklar, ön koltukta seyahat edemez ve bu kurala çok dikkat ediliyor.

Son olarak alkollü araç kullanmanın cezası çok yüksek.

Bu yakın ve komşu ülkeyi kendi aracınızla veya araç kiralama ile gezecekseniz, bu kuralları aklınızda tutmanızda yarar var.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder