30 Mayıs 2012 Çarşamba

Vizesiz Ülkeler ve Balkanlar Tatil Turları

Mostar Köprüsü, vizesiz ülkeler olan Balkanlara açılan kapımız
Yurtdışı tatil seçeneklerini değerlendirirken planlama yapmaya zaman kalmadığında, vizesiz gidilen ülkeler pek akla gelmiyor.

Yüzyıllara dayanan tarihi bağların dost ve yakın kıldığı Balkanlardaki vizesiz ülkeler Türk insanının yurt dışı seyahat tercihleri arasında adeta yok.

Oysa Türk kültürü ve insanına olan özel ilgi ve sevgi, bölgenin doğal güzellikleri, akrabalık ilişkileri bu vizesiz Balkan ülkelerini bizler için farklı kılmakta.

Balkanlar, vizesiz ülkeler olarak hem anadillerinde yüzlerce Türkçe kelimenin yer aldığı, Türk dizilerinin ilgiyle izlendiği, Türk kültüründen sayısız izlerin yer aldığı, Türk mutfağına benzer mutfak kültürünün yer aldığı, Türk insanın sevildiği hem de sadece bir iki saatlik uçuş mesafesinde bulunması sayesinde vizesiz tatil olanakları ile tercih listemizin üst sıralarında yer alabilirler.

Vizesiz ülkeler olmasından dolayı sadece uçak bileti ve otel rezervasyonu ile Cuma akşamı gidip Pazartesi sabahı dönmek bile mümkün.

Zagreb, Split ve Dubrovnik (Hırvatistan), Saraybosna ve Mostar (Bosna Hersek), Priştina ve Prizren (Kosova), Üsküp, Manastır, Kalkandelen ve Ohrid (Makedonya), Podgorica ve Budva (Karadağ), Tiran ve İşkodra (Arnavutluk) ile Belgrad ve Novi Sad (Sırbistan) sıcak ve samimi kültürleri ile vizesiz ülkeler olarak keyifli tatil seçenekleri içinde anımsanmayı hak ediyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder