11 Nisan 2012 Çarşamba

Paris Gece Hayatı Sürekli Canlı ve Hareketli

Paris gece hayatı çok hareketli
E, geldik. Gündüzleri gezdik, orayı burayı gördük. Gece ne yapacağız? diye düşünenler hiç üzülmesinler çünkü Paris gece hayatı ile de oldukça ilgi çekici ve birçok seçenek sunuyor.


Paris "Işıklar Şehri" olarak da bilinir. Berlin, New York ve Madrid gibi hareketli bir gece hayatına sahiptir.


Kafe barları, dans klüpleri, rahat caz barları ile Paris her zevk ve her yaştan kişiye hitap eder. Ancak özellikle dünyaca ünlü kabare bölgesi mutlaka ziyaret edilmelidir. 


Oberkampf sokağı gençlere yönelik modern klüpleri ile dikkat çeker. Bastille bölgesi ise gece boyu süren çılgın partileri merak edenler tarafından görülebilir.


Para derdi olmayan için Champ-Elysees bölgesinde yer alan süper lüks bar ve lokantalar ilgi çekici olabilir. Fakat Paris gecelerinin en ucuz eğlencesi Notre-Dame'ın hemen arkasında yer alan Ille de la Cite'de düzenlenen sokak gösterileridir.


Paris gecelerinin en kendine özgü mekanlarının başında ise Asya tarzı ile kentin en iyi müziği ve dekorasyonuna sahip olan The Buddha gelir. Buranın yanı sıra La Fleche d'Or programında yer alan canlı müzikleri ile ünlüdür. Dans etmeyi sevenler ise Paris'in en gözde dans klüplerinden biri olan Queen'i tercih edebilirler. Ancak Queen özellikle eşcinseller tarafından yoğun olarak tercih edilse de rahatsız edilme gibi sorunlar yaşanmaz. 


Geceye Vendome'da bir kokteyl ile başlayıp Belleville'de bira ile bitirirseniz, birçok farklı ülkeyi gezmiş gibi olursunuz. Özellikle turistler için düzenlenmiş olan İrlanda ve İngiliz pubları, gençlere yönelik hizmet veren üstü açık bahçeli barlar oldukça gözdedir ve gündüz 11:00'den gece 01:30'a kadar açıktırlar. 


Müzik klüplerine giderek eğlenmek isteyenler ise hip hop, rock, caz, metal, indie, etnik onlarca müzik türüne hitap eden sayısız klübü tercih edebilirler.


Paris'in olmazsa olmazı ise tiyatro ve opera da sahne sanatları arasında önemli bir yere sahiptir. Ancak tiyatro eserlerini izlemek için Fransızca bilmek gerekir.


İşte Paris'i gündüz vakti gezdik, gece ne yapacağız diyenlere kısaca da olsa bazı ipuçları verdik. Gerisi size kalmış.


Gerisi için biletnoktasi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder