30 Mayıs 2012 Çarşamba

Vizesiz Ülkeler ve Balkanlar Tatil Turları

Mostar Köprüsü, vizesiz ülkeler olan Balkanlara açılan kapımız
Yurtdışı tatil seçeneklerini değerlendirirken planlama yapmaya zaman kalmadığında, vizesiz gidilen ülkeler pek akla gelmiyor.

Yüzyıllara dayanan tarihi bağların dost ve yakın kıldığı Balkanlardaki vizesiz ülkeler Türk insanının yurt dışı seyahat tercihleri arasında adeta yok.

Oysa Türk kültürü ve insanına olan özel ilgi ve sevgi, bölgenin doğal güzellikleri, akrabalık ilişkileri bu vizesiz Balkan ülkelerini bizler için farklı kılmakta.

Balkanlar, vizesiz ülkeler olarak hem anadillerinde yüzlerce Türkçe kelimenin yer aldığı, Türk dizilerinin ilgiyle izlendiği, Türk kültüründen sayısız izlerin yer aldığı, Türk mutfağına benzer mutfak kültürünün yer aldığı, Türk insanın sevildiği hem de sadece bir iki saatlik uçuş mesafesinde bulunması sayesinde vizesiz tatil olanakları ile tercih listemizin üst sıralarında yer alabilirler.

Vizesiz ülkeler olmasından dolayı sadece uçak bileti ve otel rezervasyonu ile Cuma akşamı gidip Pazartesi sabahı dönmek bile mümkün.

Zagreb, Split ve Dubrovnik (Hırvatistan), Saraybosna ve Mostar (Bosna Hersek), Priştina ve Prizren (Kosova), Üsküp, Manastır, Kalkandelen ve Ohrid (Makedonya), Podgorica ve Budva (Karadağ), Tiran ve İşkodra (Arnavutluk) ile Belgrad ve Novi Sad (Sırbistan) sıcak ve samimi kültürleri ile vizesiz ülkeler olarak keyifli tatil seçenekleri içinde anımsanmayı hak ediyorlar.

22 Mayıs 2012 Salı

Bangkok Gece Hayatı ve Patpong Yolu

Patpong Yolu Bangkok gece hayatının kalbi
Tayland'ın başkenti Bangkok'un en ünlü gece hayatı mekanları Patpong Yolu üzerinde yer almakta. Bu mekanlar sundukları çok çeşitli seçenekler ile her kesimden insanı kendine çekiyor.

Bölgenin adı 1946 yılında Çin'in Hainan bölgesinden göçen Patpongpanich ailesinden gelmekte. Bölgeye yerleşen aile toprakları satın aldıktan sonra bir dizi ev ve dükkan inşa ettikten sonra bunları kiraya vermiş. 

Patpong Yolu en parlak günlerini 70'li ve 80'li yıllarda Bangkok gece hayatı dünyaca ünlü bir konuma ulaştığında yaşadı. Bugün dahi Bangkok gece hayatı için en önemli merkez olan Patpong Yolu canlı ve hareketli yapısı ile özellikle turistleri kendine çekiyor.

Patpong gece pazarı ise her türlü ürünün satıldığı ve turistlerin bir tezgahtan diğerine atıldığı curcuna içinde bir mekan. Cadde boyunca uzanan dükkanlar, lokantalar, barlar ve dans salonları ile her türlü eğlence, yemek çeşidi ve ürün ile turistlerin başını döndüren Patpong Yolu, Bangkok gece hayatı hakkında fikir edinmek isteyenler tarafından mutlaka görülmesi gereken mekanların başında geliyor.

Bangkok için hesaplı uçak bileti ve uygun otel rezervasyonunuzu kendiniz de yapabilir, gezinizi en güzel şekilde planlayabilirsiniz.

18 Mayıs 2012 Cuma

Dubrovnik Turu ile Adriyatik İncisi Keşfi

Dubrovnik akşamları bambaşka bir dünya gibi
Dalmaçya sahillerinin en güzen kentlerinden biri olan Dubrovnik, başlıkta yer alan Adriyatik İncisi nitelemesini sonuna kadar hak ediyor.

Özellikle vizesiz gidilebilmesi ile çokça tercih edilen Dubrovnik turu ile surlarla çevrili mermer sokakları, kırmızı çatılı barok binalarını ve büyülü mavi denizini keşfetmek çok zevkli.

Dubrovnik turu ile ziyaret edilen kentin tarihi ve kültürel havasını hissetmek için yürüyerek başlamak en uygun yoldur. Ancak sıcak yaz günlerinde güneş gözlüğü ve su yanınızda bulunması gerekenler listesinin başında yer almalıdır. Surlara tırmanıp manzarayı seyretmek ise ücretli.

Dubrovnik turu ile gördüğünüz büyüleyici mimari doku aslında Yugoslav iç savaşında oldukça zarar görmüştü. UNESCO ve üye ülkelerin yardımları yapılan onarımları, kentin kırmızı kiretmitlerindeki renk farklarından anlamak da mümkün.

Kent surlarında yer alan Pile ile Ploce kapıları arasında yer alan 300 metre uzunluğundaki ana caddesi Stradun veya Placa adları ile bilinir. Caddenin çevresi kiliseler, müzeler ve galeriler ile doludur ve Dubrovnik turu ile keşfedeceğiniz kentin önemli sanatsal ve mimari özelliklerini sergiler.

Ploce Kapısı'ndan çıkıp limana geldiğnizide çok sayıda güzel deniz ürünü lokantası karşınıza çıkar. Burada yemek yemeyi ihmak etmeyin.

Turistlerin yoğun olduğu dönemde Dubrovnik turu ile kente geldiyseniz, Dubrovnik sakinleri gibi akşamnı bekleyin. Gün içindeki kalabalık turist grupları gemilerine ve kent dışındaki otellerine döndüklerinde bir kafede oturun. Sokaklarda top oynayan çocukları izleyip, gerçek Dubrovnik havasını soluyun.

Kendinize uygun bir otel bulabilir, uçak biletinizi alarak birkaç gün büyülü bir Dubrovnik turu yapabilirsiniz.

16 Mayıs 2012 Çarşamba

Prag Gece Hayatı Çok Eğlenceli

Prag gece hayatı çok hareketli
Orta Avrupa'nın kendine özgü mimarisi ve kültürel yapısı ile önemli başkentlerinden olan Prag gündüzler kadar gece hayatı ile de dikkat çekiyor.

Hareketli ve canlı mekanlar, geç saatlere kadar süren partiler ve kıpır kıpır bir ortam arayanlar için çok uygun olan Prag gece hayatı aynı zamanda eski gelenekler ve modern kültürün iyi bir kaynaşımını da sunar.

Yorucu bir günün ardından yanıp sönen ışıkları, rengarenk ampülleri ve pırıltılı ortamı ile Prag gece hayatı büyüleyicidir. Barları, pubları ve diskoları ile sınırsız seçenek mevcuttur ve kent bambaşka bir kimliğe bürünür.

Batı tarzı klüp ve barların bazılarında canlı müzik ve dans yer alır. Daha çok gençler tarafından tercih edilen bu klüpler çok canlı ve hareketlidir.

Kentin hemen her yerinde bulunan çok sayıda pub ve barda en ucuz içki biradır. Bazı geleneksel ve tarihi yapısını korumuş birahaneler özellikle görülebilir.

Prag gece hayatının en önemli parçasını ise striptiz klüpleri oluşturur. Kadın ve erkek dansçıların yer aldığı bu klüpler, kentin hemen her yerinde bulunmakta ve gerek yerli gerek yabancı turistler tarafından çok rağbet görmektedir.

Tarih ve kültür yanında eğlence de arıyorsanız, Prag gece hayatı ile bunu size fazlası ile sağlar.

Böyle zevkli ve üç dört günlük bir tatil ne kadara mal olur derseniz yanıtı burada bulabilirsiniz.

10 Mayıs 2012 Perşembe

Barcelona Turları ve Deniz Keyfi

Barcelona turları deniz keyfini de içeriyor
Barcelona İspanya'nın en büyük kenti olmasına rağmen oldukça düzenli ve temiz bir sahile sahiptir. Akdeniz kıyısında yer alan plajları belediye yönetimindedir ve Barcelona turları veya bireysel olarak kente gelen turistler tarafından oldukça rağbet görür.

Soyunma kabinleri, kafeleri, lokantaları, kumsaldaki onlarca şemsiye ve şezlongu ile Barcelona sahilleri rahatlamak ve Akdeniz'in büyülü havasını solumak için çok uygundur.

Her ne kadar Barcelona turları programlarında içermese de siz ayrıca bu sahilleri keşfedebilirsiniz.

Nova Icaria en gözde plajların başında yer alır. Kalabalık ve hareketi sevenler tarafından tercih edilen Nova Icaria muhteşem barları ve lokantaları ile hemen Olimpik Marina'nın yanındadır. Marina'da bulunan lüks lokantalardan da yararlanmak mümkündür.

Nova Icaria'dan daha uzun bir sahil olan Bogatell günübirlik lokanları ile aileler tarafından çokça tercih edilen bir plajdır. Bogatell bisiklete binenler, paten kayanlar ve akşam gezintisine çıkanlar için çok uygun ve sakin yapısı ile gözdedir.

Bogatell yakınındaki Mar Bella ise daha korunaklı yapısı ile ağırlıklı olarak çıplaklar tarafından tercih edilir. Güzel bir park ve yemek yemek için uygun yerlere sahiptir.

Uzun ve kolay ulaşılır yapısı ile Barceloneta pizza, hamburger gibi yiyecekler satan büfeleri, İspanyol mutfağına sahip lokantaları ve yürüme yolları ile San Sebastian'a kadar uzanır.

Fakat tamamen denizle başbaşa kalmak ve çok daha dinlendirici bir plaj için kent dışına çıkmalısınız. Bu plajlara şehir içinden düzenli olarak günübirlik tur yapılmakta.

Barcelona güneyinde yer alan plajlar sakin denizi ile çocuklu ailelerin gözdesi. Kuzeyde yer alan plajlar ise derin suları ve büyük dalgaları ile su sporları yapanlar tarafından tercih edilmekte. 

Barcelona turları kapsamında kenti ziyaret ettiğinizde denize girmek isterseniz bu kısa ipuçları ile seçiminizi daha kolay yapabilirsiniz.

8 Mayıs 2012 Salı

Amsterdam Kahveleri Gece Hayatının da Parçası

Amsterdan kahveleri kanal kıyılarında da yer alır
Amsterdam'a gidersek, meşhur kahvelerinde oturup birşeyler içmeden dönmek olmaz.

Ancak bu kahvelerin bazı kuralları vardır. Bunları bilirseniz çok daha keyifli bir gezi olur.

Öncelikle bu kahvelerde kimlik kontrolü yapılır ve içeri girmek için 18 yaşından büyük olmak gerekir. Çünkü kahvelerin çoğunda alkollü içki ve devlet tarafından sertifika verilmiş kullanıcılara hafif bazı uyuşturucular satılmaktadır.

Ayrıca kahvelere dışarından içecek getirilmesi kesinlikle kabul edilmez.

Özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri son derece canlı olan kahveler geç saatlere kadar açıktırlar. 

Ucuz uçak bileti ile uygun fiyatlı otelleri ise buradan bulabilirsiniz.

Yanda yer alan Etkinlik Planlayıcı ile seyahatinizden önce Amsterdam ve yakın çevresinde değirmen gezileri, kanal gemisinde romantik bir akşam yemeği gibi çok çeşitli etkinlikleri satın alabilirsiniz.

7 Mayıs 2012 Pazartesi

Suriye Turu: Kendi Aracınızla Gezmenin Keyfini Çıkarın

Şam sokakları geceleri çok güvenli
Suriye bin yıllardan bu yana aynı coğrafyayı paylaştığımız bir ülke. En uzun sınırımız Suriye ile. Vize derdi de yok. Coğrafyası ve iklimi ile Akdeniz bölgemizi andıran Suriye kısa süreli de olsa tatil için düşünülebilecek en uygun yerlerin başında geliyor.

Yaylada kurulmuş serin kentlerden bozulmamış altın sarısı kumsalları ve masmavi denizi ile tarih, deniz, kültür gibim farklı beklentileri olanlar için çok uygun fırsatlar sunuyor Suriye.

Dünyanın en eski başkenti Şam camileri, konakları ve mağaraları ile uzun bir tarihi geçmişi yaşatıyor. Kafeleri ve canlı sokakları ile oldukça çekici. Kentin eski kesimi Eski Şam ise içiçe geçmiş camileri ve kiliseleri, eski kent surları ile büyüleyici güzellikte bir tarihi mekan.

Deniz için Lazkiye en uygun şehir. Uzun ve bozulmamış kumsalları ile Antalya, Mersin gibi kentlerimizi anımsatıyor. Geçmişindeki Roma etkilerini hala barındıran Lazkiye oldukça gözde bir yazlık tatil merkezi.

Suriye kültürü ve tarihinin yoğunlaştığı bir başka kent ise Halep. Türkiye sınırına o kadar yakın ki günübirlik ziyaret edenler için birinci tercih sırasında yer alıyor. Yemekleri, kültürü ve tarihi dokusu ile kendinizi evinizde hissedeceğiniz bir yer.

Suriye'de kendi aracınızla seyahat edecekseniz kesinlikle uymanız gereken kuralları hatırlatmakta yarar var.

Öncelikle hız sınırlarını gösteren tabelalar çok sık. Bunun yanında hız tespit kameraları da bulunuyor.

Emniyet kemeri mutlaka takılmalı. 12 yaşından küçük çocuklar, ön koltukta seyahat edemez ve bu kurala çok dikkat ediliyor.

Son olarak alkollü araç kullanmanın cezası çok yüksek.

Bu yakın ve komşu ülkeyi kendi aracınızla veya araç kiralama ile gezecekseniz, bu kuralları aklınızda tutmanızda yarar var.


3 Mayıs 2012 Perşembe

Hesaplı Londra Tatili Nasıl Olur?

Tower Bridge Londra'nın en önemli simgelerinden biri
Londra İngiltere'nin tarihi ve efsanevi başkenti.

Bu eski ve büyüleyici kraliyet başkentini her bir karışını keşfederek gezmek için 15 gün ile 30 gün arasında bir süre ayırmanız gerekir.

Bu kadar uzun bir süre kalabilmeniz için ucuz ancak temiz bir otel ile en ucuzundan bir gidiş-dönüş uçak bileti ayarlamanız gerekir. Bunun için biletnoktasi.com en uygun turizm portalı.

Ucuz ve temiz oteller British Museum civarında bolca mevcut. Kalacak yer arayışınıza bu noktadan başlarsanız, kolaylıkla bir otel bulabilirsiniz.
 
Yolculuk öncesi görülmesi gereken yerlerin bir listesini yapmanızda da yarar var. Çoğu müze ve kütüphane ücretsiz. Ancak özel bir sergi varsa ücretli giriş oluyor. Mısır mumyalarından Rosetta Taşı'na, tarih öncesi buluntulardan Antik Yunan'a kadar çok çeşitli eseri barındıran British Museum ise bu listenin en başında yer almalı.

Londra'nın her bir köşesini keşfettikten sonra London Eye unutulursa gerçekten yazık olur. Bu muhteşem dönme dolabın 32 kapsülünden birinde yerinizi alıp, Londra'yı kuşbakışı izlemenin keyfini çıkarmanızda büyük yarar var.

Kente yayılmış onlarca kafe, lokanta ve pub ise acıkmadan ve susamadan gezmenizi garanti eder.