6 Nisan 2012 Cuma

Şili Harikaları: Görmeden Dönmeyin...

Paskalya Adası ve dünyaca ünlü Moai isimli taş heykeller
Şili  Güney Amerika kıtasının batı kıyısında yer alan bir ülke. Son dönemlerde giderek ünlenen şarapları ile gündeme gelse de aslında Şili doğa ve tarih zenginliği ile başdöndürücü bir ülke.


Özellikle Nisan ayı, ziyaret için son derece uygun bir dönem. Şili'ye gidip genel turistik merkezlerini gördükten sonra bir miktar da şaraplarını tadıp dönmek büyük bir hata olur. Şili'de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Atacama Çölü geliyor. Dünyanın en yüksek rakımlı ve en kurak çölü olan Atacama Çölü kendine özgü kaya formları ile Ay Vadisi, Ölüm Vadisi ve Dinozorlar Vadisi gibi isimleri olan çeşitli bölümlere sahip. Gerçek bir doğa harikası ve fotoğraf makineniz mutlaka yanınızda olmalı.


Şili'de görülmesi gereken bir başka yer ise biraz uzakta kalıyor. Yaklaşık 3700 km uzakta ve Pasifik Okyanusu'nda tamamen izole olmuş volkanik kökenli bir ada olan Paskalya Adası insanı hayrete düşüren mimari sanat eserleri ile ünlü. Tonlarca ağırlıkları ve onlarca metre yükseklikleri ile adaya gelenleri karşılayan Moai isimli taş heykelleri yüzyıllara meydan okuyan gizemli bekçiler gibi. Bir miktar ürpertici ancak asıl olarak büyüleyici ve Paskalya Adası'nın yok olmuş halkalarına saygı duyulmasını sağlayan bu Moai'ler mutlaka görülmeli. Paskalya Adası için Şili'nin başkenti Santiago'dan düzenli uçuşlar yapılıyor.


Şili için en uygun uçak bileti, otel rezervasyonu, seyahat sigortası işlemlerinizi biletnoktasi.com üzerinden en uygun fiyatlarla güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder