10 Nisan 2012 Salı

Vize için başvuruda dikkatli olun...


Vize başvuru işlemleri için bir uzmana danışmakta yarar var

Vize başvuru yapacağınız zaman uzman danışmanlarından yararlanmanız uygun olur. Çünkü her ülke birbirlerinden farklı isteklerde bulunuyor, değişik evrakları talep ediyor, ücretleri değişiyor.


Ancak bütün ülkeler için hemen hemen aşağıdaki noktalar geçerli. Bunlara dikkat etmeniz işlemleriniz için çok yararlı olacaktır.


· Ebeveynleri ile aynı pasaporta kayıtlı çocuklar içinde ayrı vize uygulaması vardır ve pasaporta kayıtlı her çocuk için ayrı bir vize basılmaktadır. Bu nedenle pasaporta kayıtlı çocuk sayısı kadar boş vize sayfası bulunmalıdır.


· Tüm başvurularda vize formunun eksiksiz doldurulmasına ve imzalanmasına, vize formu ile birlikte talep edilen fotoğrafın son dönemde (son 6 ay içerisinde) çekilmiş olmasına özen gösterilmelidir.


· SSK işe giriş belgelerinde SSK onay damgasının net olmasına dikkat edilmelidir.


· Konsolosluklar vize başvurusu sırasında kişilere göre standart evrakların dışında farklı evrak taleplerinde de bulunabilir.


http://www.iem.gov.tr adresinden online pasaport başvurusu yapabilir, istenen evraklar ile ilgili bilgi alabilirsiniz.


Pasaport harç bedelleri her yıl başında Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Harç bedelleri Maliye veznelerine yatırılmaktadır. İlçe emniyet müdürlüğünde bulunan vezneler genelde 15:00 da (bazı ilçelerde 12:00) kapanmaktadır. Birçok ilçede Vergi Daireleri veznesi İlçe Emniyet Müdürlüğü içinde veya çok yakınında bulunmaktadır.


Tüm vize işlemleriniz için biletnoktasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder