18 Nisan 2012 Çarşamba

St. Petersburg: Tarih ve Kültür Soluyan Kent

St. Petersburg muhteşem bir kültür birikimine sahip
Rusya sınırlarının içindeki en etkileyici yerlerin başında gelen St. Petersburg eski adı ile Leningrad önemli sayıda ziyaretçiyi çeker ve o andan itibaren de kendine bağlar.


Baltık bölgesine yakın olmasına rağmen yaz aylarında daha sıcak, kış mevsiminde ise biraz daha soğuktur. Ülkenin eğitim ve kültür merkezi olarak öne çıkar, hatta Batı kültürünü önemli ölçüde etkilemiştir.


Kültür ve eğitimin yanı sıra sanayinin artması aynı zamanda iş dünyasının da kente gelmesine neden olmuştur. Ağır sanayi tesislerinden bilişim sektörüne kadar çok çeşitli iş kolları, St. Petersburg yaşamının bir parçasıdır.


Ancak kente kimliğini kazandıran Hermitaj Müzesi dünyaca ünlüdür ve ev sahipliği yaptığı sanat eserleri ile her yıl yüz binlerce sanat tutkununu ağırlar. 


Kentin bir diğer önemli simgesi ise çiçeklerdir. Her bir durum için farklı bir çiçek tercih edilir. Eğer siz de birisine çiçek vermek istiyorsanız, yanlış anlaşılmaları önlemek için mutlaka danışmalı ve daha sonra vereceğiniz çiçeği seçmelisiniz. Bunun için de en uygunu internet üzerinden satış yapan çiçekçi sitelerini ziyaret etmenizdir. Hemen hepsinin İngilizce dil seçeneği mevcuttur.


St. Petersburg ziyaretini Peter ve Paul Kilisesi'ni görmeden bitirmeniz ise hata olur. 125 metre yüksekliğindeki kuleleri ve kendine özgü mimarisi ile görülmesi gereken yerlerin başında yer alır.


Vize derdi olmadığından kendiniz de otel rezervasyonunuzu yapıp, uçak biletinizi alabilir ve 3-4 günlük bir St. Petersburg tatili planlayabilirsiniz. Hem de oldukça uygun fiyatlarla...

16 Nisan 2012 Pazartesi

Dubai ve Çöl Safarisi Çok Eğlenceli

Çöl safarisi Dubai için farklı bir etkinlik
Dubai lüks otelleri, uzaydan görülebilen yapay adaları ve ucuz alışveriş olanakları ile meşhur olsa da aslında yapacak çok farklı bir dolu etkinliğe sahip.


Deniz kıyısında olmasına rağmen Arap yarımadasında olmasından dolayı aslında çöl ile deniz arasında sıkışmış durumdadır. Sıcak iklimi, çöle çıkıldığında iyice kendini hissettirir. Lüks ve serin otelinizden çıktıktan sonra kısa bir yolculuk ile çöle ulaşabilirsiniz.


İşte bu kısa yolculuk sizi inanılmaz bir deneyime de taşır. 4x4 araçlarla çölde safari zevkini yaşamak ve kum tepeleri üzerinde hoplaya zıplaya ilerlemek çok eğlencelidir.


Çöl safarisi sadece bundan da ibaret değil aslında. Kına ile dövme, şahin gösterileri, geleneksel giysi satışları ve göbek dansı yapan dansözler gibi çok çeşitli etkinlikler bu safari eğlencesinin parçalarını oluşturur.


Kuş sütünün eksik olduğu yemek sonrası deve ile gezebilirsiniz. Sert alkollü içki servisi olsa da o sıcak altında pek tavsiye etmeyiz. Daha çok su, meyve suyu ve soda tarzı serinletici içecekler çöl sıcağının etkisini azaltır.


Arzu ederseniz geceyi çölde kurulan kampta geçirebilir, mangal partisi ve göbek dansı izleyebilir ve güneşin büyüleyici güzellikteki muhteşem doğuşuna tanıklık edebilirsiniz.


Dubai'ye seyahat etmeyi planlıyorsanız bu farklı seçenekleri de göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

13 Nisan 2012 Cuma

Roma'da Ne Yenir?

İtalyan yemekleri içinde pizza ve spagetti öne çıksa da aslında oldukça zengin bir mutfak kültürü mevcut.



Kuzey İtalya'da krema, tereyağ ve parmesan peyniri tercih edilirken Güney İtalya zeytinyağı, koyun peyniri, mozarella ve erişte ağırlıklı yemekler pişiriyor.


Pizza ise Roma'da farklı, Sicilya'da farklı. Roma'daki pizza ince, Sicilya pizzası ise daha kalın.


Roma lokantalarını menüleri çok zengin ve baştan çıkarıcı
Roma'da yemek yerken uzun spagettilerden veya kopmamak üzere uzayan pizzalardan dolayı endişe etmeyin çünkü hiç kimse bu mücadelenizi umursamaz. 

Roma'da kahvaltı edecekseniz dışarı çıkmanız gerekir çünkü İtalyanlar günün bu öğününe hiç önem vermezler. Cappuccino ile bir miktar tatlı hamur işi veya sadece sert bir espresso ile kahvaltı tamamlanmış olur.

Günün en önemli öğünü öğlen yemeğidir. Önce sıcak veya soğuk meze yenir. Ardından ilk sıcak yemek ki pirinç, makarna ve diğer karbonhidrat ağırlıklı gıdalar tercih edilir. Daha sonra ikinci yemek gelir. Bu et veya balık olabilir. Bu yemeğe sebze veya salata tabağı eşlik eder. Ardından meyve yenir. Bazen ikinci yemeğin yanında hafif bir tatlı da yenebilir. İtalyanlar bu tatlıları "dolce" olarak adlandırırlar. Yemek boyunca kahve veya sert bir likör masada bulunur.

Akşam yemeği de pek önemsenmez. Buna rağmen 20:30'dan önce akşam yemeği yenmez. Gece on bir buçuklara kadar önünde dört çeşit tabakla oturan İtalyanları görmek şaşırtıcı olmaz.

Kırmızı şarap ile gorgonzola peyniri
mükemmel bir ikili
Roma spesiyalleri nedir diye soracak olursanız yanıtı kısadır: Pizza, spahetti ve lazanya. Ancak daha özgün İtalyan yemekleri isterseniz şunları deneyebilirsiniz: Dana eti şnitzel ve jambon ile yapılan Saltimbocca, Roma'nın ünlü işkembesi, biberiya ve kekikle pişirilmiş kuzu ızgara. Jambon ise kuşkonmaz, incir, enginar ve bezelye gibi sebzelerle yenir genelde. 

Lokanta menüleri o kadar çok çeşitlidir ki karar vermek oldukça zordur. En iyisi farklı bir seçim yapmak ve tadını çıkarmaktır. Onlarca çeşit spagetti, pizza ve diğer yemeklerin tamamı bizim damak tadımıza oldukça yakın hatta aynıdır.

İtalyanlar için şarap içmeden kalkılan sofranın hakkı verilmiş sayılmaz. Kırmızı sek şarap ile gorgonzola gibi İtalyan peynirlerini mutlaka denemelisiniz.

Piazza Navona ve Panteon civarında yer alan turistik lokantalar ciddi anlamda pahalıdır. Kısıtlı bir bütçeniz varsa, kentin daha sakin yerlerindeki lokantalarda da gönül rahatlığı ile aynı tadı alarak yemek yiyebilirsiniz.

Bu kadar yiyip içtikten sonra yine Roma sokaklarını arşınlamaya başlayabilirsiniz.

11 Nisan 2012 Çarşamba

Paris Gece Hayatı Sürekli Canlı ve Hareketli

Paris gece hayatı çok hareketli
E, geldik. Gündüzleri gezdik, orayı burayı gördük. Gece ne yapacağız? diye düşünenler hiç üzülmesinler çünkü Paris gece hayatı ile de oldukça ilgi çekici ve birçok seçenek sunuyor.


Paris "Işıklar Şehri" olarak da bilinir. Berlin, New York ve Madrid gibi hareketli bir gece hayatına sahiptir.


Kafe barları, dans klüpleri, rahat caz barları ile Paris her zevk ve her yaştan kişiye hitap eder. Ancak özellikle dünyaca ünlü kabare bölgesi mutlaka ziyaret edilmelidir. 


Oberkampf sokağı gençlere yönelik modern klüpleri ile dikkat çeker. Bastille bölgesi ise gece boyu süren çılgın partileri merak edenler tarafından görülebilir.


Para derdi olmayan için Champ-Elysees bölgesinde yer alan süper lüks bar ve lokantalar ilgi çekici olabilir. Fakat Paris gecelerinin en ucuz eğlencesi Notre-Dame'ın hemen arkasında yer alan Ille de la Cite'de düzenlenen sokak gösterileridir.


Paris gecelerinin en kendine özgü mekanlarının başında ise Asya tarzı ile kentin en iyi müziği ve dekorasyonuna sahip olan The Buddha gelir. Buranın yanı sıra La Fleche d'Or programında yer alan canlı müzikleri ile ünlüdür. Dans etmeyi sevenler ise Paris'in en gözde dans klüplerinden biri olan Queen'i tercih edebilirler. Ancak Queen özellikle eşcinseller tarafından yoğun olarak tercih edilse de rahatsız edilme gibi sorunlar yaşanmaz. 


Geceye Vendome'da bir kokteyl ile başlayıp Belleville'de bira ile bitirirseniz, birçok farklı ülkeyi gezmiş gibi olursunuz. Özellikle turistler için düzenlenmiş olan İrlanda ve İngiliz pubları, gençlere yönelik hizmet veren üstü açık bahçeli barlar oldukça gözdedir ve gündüz 11:00'den gece 01:30'a kadar açıktırlar. 


Müzik klüplerine giderek eğlenmek isteyenler ise hip hop, rock, caz, metal, indie, etnik onlarca müzik türüne hitap eden sayısız klübü tercih edebilirler.


Paris'in olmazsa olmazı ise tiyatro ve opera da sahne sanatları arasında önemli bir yere sahiptir. Ancak tiyatro eserlerini izlemek için Fransızca bilmek gerekir.


İşte Paris'i gündüz vakti gezdik, gece ne yapacağız diyenlere kısaca da olsa bazı ipuçları verdik. Gerisi size kalmış.


Gerisi için biletnoktasi.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

10 Nisan 2012 Salı

Vize için başvuruda dikkatli olun...


Vize başvuru işlemleri için bir uzmana danışmakta yarar var

Vize başvuru yapacağınız zaman uzman danışmanlarından yararlanmanız uygun olur. Çünkü her ülke birbirlerinden farklı isteklerde bulunuyor, değişik evrakları talep ediyor, ücretleri değişiyor.


Ancak bütün ülkeler için hemen hemen aşağıdaki noktalar geçerli. Bunlara dikkat etmeniz işlemleriniz için çok yararlı olacaktır.


· Ebeveynleri ile aynı pasaporta kayıtlı çocuklar içinde ayrı vize uygulaması vardır ve pasaporta kayıtlı her çocuk için ayrı bir vize basılmaktadır. Bu nedenle pasaporta kayıtlı çocuk sayısı kadar boş vize sayfası bulunmalıdır.


· Tüm başvurularda vize formunun eksiksiz doldurulmasına ve imzalanmasına, vize formu ile birlikte talep edilen fotoğrafın son dönemde (son 6 ay içerisinde) çekilmiş olmasına özen gösterilmelidir.


· SSK işe giriş belgelerinde SSK onay damgasının net olmasına dikkat edilmelidir.


· Konsolosluklar vize başvurusu sırasında kişilere göre standart evrakların dışında farklı evrak taleplerinde de bulunabilir.


http://www.iem.gov.tr adresinden online pasaport başvurusu yapabilir, istenen evraklar ile ilgili bilgi alabilirsiniz.


Pasaport harç bedelleri her yıl başında Maliye Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Harç bedelleri Maliye veznelerine yatırılmaktadır. İlçe emniyet müdürlüğünde bulunan vezneler genelde 15:00 da (bazı ilçelerde 12:00) kapanmaktadır. Birçok ilçede Vergi Daireleri veznesi İlçe Emniyet Müdürlüğü içinde veya çok yakınında bulunmaktadır.


Tüm vize işlemleriniz için biletnoktasi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

9 Nisan 2012 Pazartesi

İzlanda'da Yüzmek Çok Dinlendirici

İzlanda Kuzey Buz Denizi'ne çok yakın bir ülke. Bundan iki yıl önce patlayan ve püskürttüğü kül ile hava trafiğini uzun bir süre aksatan yanardağları ile meşhur. Ancak bu buzlar ülkesinde yüzmek ayrıca zevkli ve en yaygın sporlardan biri.


İzlanda'nın sıcak su kaynakları yüzmek için son derece uygun
Siz de eğer İzlanda'ya giderseniz mutlaka yüzmelisiniz. Bu soğukta, buzlarla kaplı denizde ne işimiz var demeyin sakın çünkü İzlanda, sahip olduğu onlarca aktif volkan sayesinde sıcak su kaynakları açısından da son derece zengin.


Ülkeye yayılmış olan sıcak su gölleri, bu soğuk iklim içinde adeta birer sıcak su vahası gibi. Üzerinden buharlar tüten sıcak su havuzları, doğanın muhteşem bir armağanı.


Eğer fırsatını bulursanız, İzlanda yolcuğu çok keyifli ve dinlendirici olacaktır. Uçak bileti ve otel rezervasyonu için biletnoktasi.com uygun fiyatları ile sizi bekliyor. 

6 Nisan 2012 Cuma

Şili Harikaları: Görmeden Dönmeyin...

Paskalya Adası ve dünyaca ünlü Moai isimli taş heykeller
Şili  Güney Amerika kıtasının batı kıyısında yer alan bir ülke. Son dönemlerde giderek ünlenen şarapları ile gündeme gelse de aslında Şili doğa ve tarih zenginliği ile başdöndürücü bir ülke.


Özellikle Nisan ayı, ziyaret için son derece uygun bir dönem. Şili'ye gidip genel turistik merkezlerini gördükten sonra bir miktar da şaraplarını tadıp dönmek büyük bir hata olur. Şili'de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında Atacama Çölü geliyor. Dünyanın en yüksek rakımlı ve en kurak çölü olan Atacama Çölü kendine özgü kaya formları ile Ay Vadisi, Ölüm Vadisi ve Dinozorlar Vadisi gibi isimleri olan çeşitli bölümlere sahip. Gerçek bir doğa harikası ve fotoğraf makineniz mutlaka yanınızda olmalı.


Şili'de görülmesi gereken bir başka yer ise biraz uzakta kalıyor. Yaklaşık 3700 km uzakta ve Pasifik Okyanusu'nda tamamen izole olmuş volkanik kökenli bir ada olan Paskalya Adası insanı hayrete düşüren mimari sanat eserleri ile ünlü. Tonlarca ağırlıkları ve onlarca metre yükseklikleri ile adaya gelenleri karşılayan Moai isimli taş heykelleri yüzyıllara meydan okuyan gizemli bekçiler gibi. Bir miktar ürpertici ancak asıl olarak büyüleyici ve Paskalya Adası'nın yok olmuş halkalarına saygı duyulmasını sağlayan bu Moai'ler mutlaka görülmeli. Paskalya Adası için Şili'nin başkenti Santiago'dan düzenli uçuşlar yapılıyor.


Şili için en uygun uçak bileti, otel rezervasyonu, seyahat sigortası işlemlerinizi biletnoktasi.com üzerinden en uygun fiyatlarla güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.

5 Nisan 2012 Perşembe

Nisan Ayı Gezi Rehberi


Nisan ayında Barbados favori yerler arasında yer alır.

Nisan ayı geldi. Bu dönem nereleri iyidir, kalkıp gittiğimiz yerlerde yağmur çamur olur mu endişelerini yaşamayın.


Bu dönemde favorimiz Güney ve Orta Amerika kıtası. 


Deniz, kum ve güneş üçlüsüne meraklı olanlar için ise Sharm El Sheikh en iyi seçim olacaktır.


Aslında Nisan ayı gezmek isteyenler için Mart ayına göre büyük farklılıklar göstermez. Mevsim itibarı ile Tibet, Nepal, Sri Lanka, Arjantin, Brezilya, Kanada, Karayipler, Şili, Kosta Rika, Ekvador,  Sosyete Adaları, Guatemala, Hawai, Hong Kong, Endonezya,  Malezya, Maldivler, Mauritius, Meksika, Güney Afrika, Tayland, Amerika, Venezüela, Zimbabve rahatlıkla gezilip görülebilir.


Çok fazla uzaklaşmak istemeyenler için ise Mısır, İtalya, Fas, İspanya bu mevsimde görülebilecek yerler arasında yer alır.


Kendi tatilinizi kendiniz planlayıp otel rezervasyonunuzu yapıp, uçak biletinizi satın alabilirsiniz. Dilerseniz araba kiralar ve gönlünüzce dolaşabilir, farklı etkinlikler için yer ayırtabilirsiniz. Bunların tamamı için biletnoktasi.com size yeter.


4 Nisan 2012 Çarşamba

Bankamatik kartı ile internetten alışveriş

Bankamatik kartı ile
internetten uçak bileti almak artık mümkün
"Kredi kartım yok ancak internette çok ucuz fırsatlar var" dediğinizi duyar gibiyiz. Kredi kartı olmamasından dolayı, online yani internetten alışveriş yapamayanlar artık bu sıkıntıyı yaşamayacak. 


İş Bankası Bankamatik Kartı ile biletnoktasi.com üzerinden uçak bileti almak mümkün. Tıpkı kredi kartı ile ödeme yapar gibi işlem kolay bir şekilde ve güvenle yapılabiliyor.


Bu kolaylıktan yaralanmak için öncelikle, banka aranarak kartın 3D Güvenlik özelliğini aktif hale getirilmesi gerekiyor. Bu işlem sonrası biletnoktasi.com üzerinde uçak bileti satın alma işlemi rahatlıkla yapılıyor. Uygun fiyatlı bilet bulunduğunda, ödeme işlemleri kısmında kart numarası, kart sahibinin adı ve soyadı, kartın arka yüzünde yer alan güvenlik numarası girildikten sonra cep telefonunuza gelen şifreyi de girmeniz durumunda işlem tamamlanmış oluyor.


Kredi kartım yok diye daha fazla üzülmeyin, bankamatik kartı ile internetten alışveriş kolaylığını siz de yaşayın.

3 Nisan 2012 Salı

Plaka: Atina'nın Tarihi Kimliğinin Gözbebeği


Atina'nın nostaljik mekanı Plaka
Binlerce yıllık bir geçmişi olan Yunanistan'ın başkenti Atina, tarihi kalıntıları ve Akropol ile tanınıyor. Ancak bir de bugünde yaşayan kent var. Canlı ve soluk alıp veren durumdaki kentin ruhunu keşfetmek için Plaka en iyi seçim aslında.


Plaka,
Atina'nın en kendine özgü mekanlarının başında geliyor.


Kırmızı çatılı iki katlı tarihi evleri, taş kaplı dar sokakları, begonviller ve yaseminlerle süslü balkonları ile bir parça Eski İstanbul'u da anımsatıyor Plaka semti.

Plaka, günün her saati canlı ve büyüleyici bir yer
Akropolis tepesinin hemen aşağısında başlayan bu özgün ve kimlikli mahalle, aynı zamanda kafeleri, lokantaları, hediyelik eşya dükkanları ve dünyaca ünlü tavernaları ile günün her saati canlı ve kalabalık.


Özellikle sıcak yaz günlerinde serin sokakları, gölgelik ağaç altı masaları ile rahatlatıcı ve dinlendirici bir bölge. Canlı yerel müzik ezgileri ile dolan masaları ve kendine özgü kimliğini koruyabilmiş Plaka, kentin hareketli ve samimi dünyasını yakından tanımak isteyenler tarafından mutlaka görülmeli.


Atina'da görülmesi gereken diğer yerler için biletnoktasi.com ziyaret edilebilir.