29 Ağustos 2012 Çarşamba

Fas Turları İpuçları

Fas sokakları yerel kültürel yansıması ile dolu

Fas turları farklı bir kültür ve hayat tarzı görmek isteyenlerin önemli bir tercihi.

Fas, Müslüman bir ülke olmasına rağmen binlerce yıllık Berberi kültürünün hakim olduğu bir yer.

Fas turları ile Kazablanka, Marakeş veya Fez gibi kentleri ziyaret edenler yerel kültürel kural ve adetleri bilirlerse oldukça rahat ederler.

El sıkışmak ve kucaklaşmak normaldir ancak sokakta öpüşmek hiç hoş karşılanmaz.

Sokaklarda elele gezen, birbirlerini yanaklarından öpen erkekler görebilirsiniz. Bu yakın dostluk ifadesidir. 

Eğer Fas turları ile tatile gittiyseniz ve ülkenin güney kesimlerinde bir aile ziyaretinde bulunursanız, Faslı kadınlar konuk kadınların elini öptüğünde şaşırmamalısınız. Bu hoşgeldin ve merhaba anlamında bir selamlamadır. Konuk kadınların da, Faslı kadınların ellerini öpmesi beklenir.

Yeni tanıştığınız birisi el sıkıştıktan sonra, kendi kalbinin üzerine elini koyarak sizi selamlar. Bu "Sana saygı duyuyorum ve sen benim dostumsun" anlamındadır, sizin de aynı şekilde davranmanız gerekir.

Postane, havaalanı, banka ve diğer resmi dairelerde iki sıra oluşturulur. Biri kadınlar, diğeri erkekler içindir. Gireceğiniz sırayı şaşırmamanızda yarar vardır, aksi takdirde büyük bir saygısızlık yapmış olursunuz.

Fas turları ile tatilinizi geçirdiğiniz Fas şehirlerinde alışveriş yaparken, pazarlık yapmanız kaçınılmazdır. Etiketteki fiyatı hemen ödemeden önce kafanızda bir fiyat belirleyip pazarlığa başlamanızda yarar vardır.

Özellikle Fez ve Marakeş'te çocuklar etrafınızı sarar ve sizi lokanta, hamam, mağaza gibi yerlere gitmeniz için ikna etmeye çalışırlar. Bu çocukların tüm amacı, sizi yönlendirdikleri mekandan komisyon almaktır. İlgilenmiyorsanız bunu kibar ve kesin bir dille söylemeniz yeterlidir.

Ülkenin güney kesimlerinde ise çocuklar sizden kalem, şekerleme veya para isteyebilirler. Bu tip şeyleri vermek hoş değildir. Ancak bir aile ziyaretine gitmişseniz, özellikle çocuklara hediye götürmek, eli boş gitmemek kibarlık olarak görülür.

Fas turları ile vizesiz bir tatil geçirmek, farklı bir coğrafyada farklı bir kültürü tanımak istiyorsanız buraya da göz atmanızda yarar var.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Beyrut Turları İpuçları

Beyrut gece hayatı çok canlı ve hareketli

Ortadoğu'nun Paris'i olarak da bilinen Beyrut tarih, kültür ve doğası ile dünyanın gözde tatil merkezleri arasında yer alıyor.

Akdeniz kıyısında bulunan Beyrut hemen sırtını dayadığı Lübnan dağları ile pastoral bir resim gibidir. Zengin tarihi, konuksever ve eğlenceli insanları ve karmaşık kültürel yapısı ile Beyrut turları sıcak bir tatil arayanlar için birebirdir.

Filistinliler, Müslümanlar, Hristyanlar, Dürziler gibi çok çeşitli etnik ve dini grubun içiçe yaşadığı Beyrut camiler ve kiliselerin yanyana bulunduğu bir kenttir. Sokakta yürürken Arapça, İngilizce ve Fransızca konuşmalar birbirine karışır. Tüm bu karmaşık ve içiçe geçmiş yapı Beyrut için önemli bir zenginliktir ve Beyrut turları ile kente gelenleri cezbeden unsurların başında gelir.

Beyrut çok sayıda kafe ve gece klübü ile sabaha kadar canlı ve eğlence doludur. Özellikle Gemmayzeh ve Monot caddeleri kafe ve gece klüpleri ile meşhurdur.

Beyrut yakın dönem modern binaların yanı sıra çok farklı tarzda mimari yapıya ev sahipliği yapar. İç savaş sonrası yenilenen modern binalar göz alıcıdır. Camiler ve kiliseler ise çarpıcı birer eser olarak kente yayılmış durumdadır.

Beyrut turları ile kente gelseniz de toplu ulaşım araçları ile dolaşabilirsiniz. Otobüs güzergahları bellidir ancak minibüs ve taksiler ile kiralanarak istenen yerlere kalabalık gruplar halinde gitmek mümkündür.

Yaz döneminde Akdeniz kıyısında yer alan kumsalları ile Beyrut gerçek bir "yazlık" beldedir.

Özellikle vizesiz Beyrut turları ile bu kadim kenti keşfetmek unutulmaz bir deneyim olacaktır.

9 Ağustos 2012 Perşembe

Şeker Bayramı Turları

Şeker Bayramı turları için hızlı karar vermenizde yarar var

Bu yıl Şeker Bayramı tam yaz ortasına denk geldi. Ağustos ayının sıcak günleri bu tatil ile biraz da olsa serin geçecek.

Şeker Bayramı tatilinde çok çeşitli gezi seçenekleri hazırlanmış durumda. gerek yurtiçi gerek yurtdışı, tatilde gezmek isteyenler için çok çeşitli fırsatlar sunuyor.

Türkiye'nin gözdeleri

Şeker Bayramı tatilini yurtiçinde geçirmek isteyenler özellikle Akdeniz ve Ege'nin sahil kesimlerini her zaman olduğu gibi tercih listelerinin başına yazabilirler.

Yurtiçi kültür turları da Şeker Bayramı tatili için oldukça gözde programlar içeriyor. Özellikle Mardin, Kemaliye, Gaziantep gibi kentler, Kapadokya ve çevresi, Karadeniz yaylaları çokça tercih edilen Şeker Bayramı turları arasında yer alıyor.

Kent yaşamının karmaşasından kaçmayı arzulayan ancak pek de uzaklaşmak istemeyenler ise günübirlik doğa turları ile hoş vakit geçirebilirler.

Sınırların ötesinde

Şeker Bayramı tatili boyunca yurtdışında olmak ve değişik ülkeler görüp, farklı kültürleri tanımak isteyenler için yakın çevreden çok uzaklara kadar bir dolu seçenek mevcut.

Vizem yok, alamam da!

Bayrama az kaldı ancak vizem yok diye düşünenler hiç dert etmesinler. Rusya, Yunan adaları, Balkanlar, Uzakdoğu, Güney Amerika dahil birçok ülkeye vize derdi olmadan gitmek mümkün.

Dubrovnik, Saraybosna, Mostar, Manastır, Ohrid, Tiran, Belgrad, Zagreb, Split ve Üsküp gibi Balkan kentleri yemeklerinden mimarisine kadar bize benzeyen kültürleri ile en gözde vizesiz Şeker Bayramı turları için en gözde seçenekleri oluşturuyorlar. 

Rusya'nın masalsı kentleri Moskova ve St. Petersburg özellikler sanatsal birikimleri ve kendileri özgü mimarileri ile yine vizesiz gidilebilen en gözde kentler arasında.

Sıcak günler yaşayan Ortadoğu bölgesi ise bu kendine özgü kargaşaya rağmen bütün dünyada oldukça gözde tatil merkezleri arasında yer almayı sürdürüyor. Hala yaşayan kültürel alışkanlıkları, dünya dinlerinin en önemli merkezlerine ev sahipliği yapması ve birçok açıdan bize yakınlıkları ve vize derdi olmaması ile öne çıkıyor. Beyrut, Amman ve çevresi özellikle tarih ve kültür birikimi ile başınızı döndürecek kadar büyüleyici.

Daha uzakları göze alanlar ise akvaryum berraklığındaki denizi, tropik iklimi, farklı kültürel yapısı ile Phuket, Pattaya, Khao Lak, Koh Samui gibi Tayland tarafındaki adaları ve Hindistan'ın hemen burnunda yer alan Sri Lanka'yı tercih edebilirler.

Vizem de var, vaktim de...

Geçerli vizesi olanlar Avrupa ve Amerika için plan yapabilirler.

Madem bayram, çocuklar eğlensin diye düşünenler Paris'teki Disneyland ve Asterix Parkı rahatlıkla liste başı yapabilirler. Her iki eğlence merkezinde konaklama amaçlı oldukça kaliteli oteller mevcut.

Amerika'ya kadar açılmayı göze alanlar ise hem Disneyland hem Universal stüdyolarını gezebilir, Hollywood'da vakit geçirebilirler.

Şeker Bayramı tatili için hazırlanmış olan çok çeşitli Şeker Bayramı turları için şuraya başvurabilirsiniz.

3 Ağustos 2012 Cuma

İndirimli Emirates Uçak Bileti Fırsatı


7 ile 9 Ağustos 2012 tarihleri arasında www.biletnoktasi.com`da First Class ve Business Class biletlerde 200 Euro, Economy Class biletlerde 100 Euro indirim uygulanıyor.


Emirates Hakkında


Emirates uçak bileti indirimleri için fırsat
Emirates’in ödüllü servisinin yanı sıra, seçkin mutfağını, üstün teknolojiyle donatılmış konforlu koltuklarını ve 1400 kanallı uçak içi eğlence sistemini denemek için yolcularına harika bir fırsat sunuyor.


First Class seyahat eden yolcular özel süitlerde yolculuğun keyfini doyasıya çıkarabilirler. Hem First Class hem de Business Class yolcular birçok şehirde kendilerine sunulan Özel Şoför hizmetinden yararlanabilirler. 


Kampanya Kural ve Koşulları:


İndirimli biletler sadece 7 ile 9 Ağustos 2012 tarihleri arasında satılacaktır.
Sadece İstanbul çıkışlı tüm hatlarda indirimli bilet alınabilir.
İndirim oranı First Class ve Business Class biletler için 200 Euro, Economy Class biletler için 100 Euro’dur.
İndirim oranı, sadece gidiş-dönüş satın alınan biletler için geçerlidir. Tek yön alınan biletlere indirim uygulanmaz.
Diğer indirim kampanyalarına ait biletlere veya Eş / Arkadaş indirimli biletlere yukarıda belirtilen indirim oranı uygulanmaz
Bilet kuralları biletinizde belirtildiği şekilde uygulanacaktır.
Biletlerin hemen kesilmesi gerekmektedir.
Kampanya 7 Ağustos 2012 saat 00.01 ile 9 Ağustos 2012 saat 23.59 arasında geçerlidir.
İndirimli biletlerle yapılacak seyahatlerin 7 Ağustos ile 15 Aralık 2012 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.
İndirim oranı sistem tarafından otomatik olarak hesaplanacak ve bilet fiyatı indirim yapılmış şekliyle ekrana yansıtılacaktır.


İndirimli Emirates uçak bileti fırsatı için tıklayın.