5 Şubat 2010 Cuma

Kanallar ve Aşk Şehri: Venedik

Adriyatik denizinin, İtalya ile buluştuğu son noktada kurulu olan tarihi bir şehir Venedik. Brenta ırmağının denize döküldüğü yerde bulunan delta içindeki yüzlerce doğal kanalla birbirinden ayrılmış minik adacıklar üzerinde hayat bulan kent, İtalyan kültürü, sanatı ve tarihinin en önemli merkezlerinden biri.

Uzun yıllar boyunca, bilinen dünyanın ticaretini elinde tutan Venedik, biriken zenginliğinin sonucu sanat ve kültürü, yaşamının ayrılmaz bir parçası haline getirmeyi başarmıştır. Çok uzun bir geçmişe sahip tarihini yansıtan kaleler, kiliseler, manastırlar ve diğer mimari eserleri görülmeye değer. Ancak Venedik'in tek meydanı olan San Marco, kentin kalbidir. Arkeoloji Müzesi, opera binası, saat kulesi, şehir sarayı ile San Marco meydanı kenti dolaşmaya başlamak için en uygun yerdir.


Kenti bir ağ gibi saran kanallarda ise Venedik'in kendine özgü su taşıtı olan gondollardan şaşmamak gerekir.

Kanallarla birbirinden ayrılmış adaları bağlayan köprülerin en bilineni Büyük Kanal üzerinde yer alan Rialto'dur. Köprü giriş ve çıkışında yer alan dükkanlardan Venedik'e özgü cam eşyalar, maskeler, kuklalar, giyim eşyaları gibi hediyelikler satın alınabilir.


Kendine özgü büyüsü ile dünyanın her yerinden genç aşıkları, sanat ve tarih meraklılarını, maceraperestleri ve sayısız gezgini çeken Venedik, farklı bir seçenek arayanlar için birebir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder