28 Aralık 2009 Pazartesi

Seyşeller: Okyanustaki cennet...

Seyşel Adaları, Hint Okyanusu'nda Kenya ve Tanzanya'nın doğu, Madagaskar'ın kuzeydoğu açıklarında yer alan adalar topluluğundan oluşmuştur.

En yüksek noktası, deniz seviyesinden 905 m. yüksekte yer alan Morne Seychellois'dir.

En önemli yerleri insan eli değmemiş kumsallarıdır. Kalabalıktan uzak, dinlenmek için mükemmel yerler olan kumsallarda masmavi gökyüzü ve berrak deniz insanı sarar. Vallee de Mai, dünya mirası listesindedir.


40 km. uzunluğundaki dünyanın en büyük mercan atolü olan Aldabra, dev bir lagün oluşturur. Aynı zamanda dev kara kaplumbağalarının, kaplan köpekbalıklarının ve mantaların evidir.

Tekneler ve yelkenlilerle gezilebilir, rüzgar sörfü yapılabilir. Tüple ve şnorkelle dalış ve balık avı gözde etkinliklerdir.

Ada mutfağı ise Afrika, Çin, İngiliz, Fransız ve Hint etkilerini barındırır. Çok çeşitli baharatların karışımı, hindistan cevizi sütü ve ekmekağacı meyvesi bolca kullanılır. Istakoz, ahtapot, domuz ve tavuk, ithal edilen sığır ve kuzu etinden daha çok tercih edilir. Çoğu restoran birkaç uluslararası yemek yanında asıl olarak geleneksel tarzda hazırlanmış taze balık ve deniz ürünü yemekleri sunar. Şarap ve diğer alkollü içkiler açısından çok geniş seçenekler de mevcuttur.

Adadan dönüşte hatıra olarak batikler, sepet torbaları, masa örtüleri, şapkalar, geleneksel mobilyalar, süsler, gemi modelleri, çömlekler, boyamalar, yeşil salyangoz kabuğundan takılar alınabilir.

Seyşeller'de az da olsa çaycılık vardır. Yerel çaylar mağazalarda satılır, çeşitli çaylardan yapılan harmanlar mevcuttur. Ayrıca çay işletmeleri gezilebilir. Elle döllenen vanilya, özellikle yetiştirilir ve önemli bir üründür. Tarçın ise adalarda yetişen yabani bir türdür. Yağ veya kurutulmuş yapraklar halinde satın alınabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder