25 Haziran 2012 Pazartesi

Maldivler Turu Balayı İpuçları


Maldivler balayı tatili için en gözde mekanlardan biri

Maldivler, Hint Okyanusu'nda Sri Lanka açıklarında yer alan bir ada grubudur.


Çok çeşitli Maldivler turu ile bu yeryüzü cennetine gitmek unutulmaz bir tatil geçirmek mümkün. Özellikle balayı için Maldivler oldukça gözde.


Peki Maldivler balayı seçeneğini düşünenler neler bulabilirler bu adalarda?


Denizden iki metre yükseliğe sahip adalar dünyaca ünlü dalış mekanı Banana Resifi ile gözdedir. Sualtına meraklı çiftler Maldivler balayı tatilinden mükemmel anılarla dönebilirler.


Farklı kültürlerin yeme-içme kültürüne meraklı olanlar ise ağırlıklı olarak deniz ürünleri ve tropik meyvelerden oluşan yerel yemekleri ve içkileri denemelidirler.


Kristal mavisi lagünler ve çarpıcı güzellikteki mercan adaları, Maldivler balayı çiftleri açısından keşfedilecek onlarca cennet parçasıdır. 


Dünyanın en gözde beş balina ve yunus gözlem yerinden biri olan Maldivler aynı zamanda çok zengin bitki ve hayvan türleri ile de balayı çiftlerini ve Maldivler turu ile ülkeye gelmiş olanları büyüler.


Adalarda ulaşım genellikle yaya ya da sabit fiyatlı taksilerle sağlanır. 


Bir İslam ülkesi olan Maldivler'de tatil mekanlarının dışındaki kent ve kasabalarda kadınların sade ve nispeten kapalı giyinmeleri beklenir.


Maldivler sıtma olmamasına rağmen bazı adalarda sivrisinek çoktur. Dang ateşi ve sarı humma gibi hastalıklara karşı aşı olunması ve bu aşı belgesinin seyahat sırasında yanınızda olmasında ayrıca yarar vardır.


Maldivler balayı seçeneğini tercih edenler için gerçek bir cennet, sıcakkanlı insanlar ve unutulmaz anılar Maldivler turu ile rahatlıkla ulaşılabilir.


Maldivler balayı tatilini kendileri organize etmek isteyenler de rahatlıkla hesaplı oteller ve uçak bileti bulabilirler.

14 Haziran 2012 Perşembe

Vizesiz Yunan Adaları Turları

Rodos adası hiç yabancılık çekmeyeceğiniz bir yer

Ege ve Akdeniz'e yayılmış olan büyüklü küçüklü çok sayıda ada turistler için gerçek birer çekim noktası.


Özellikle kıyılarımıza neredeyse yapışık olan birçok Yunan adası, çok kolay ulaşılabilir olmalarına rağmen vize sorunu nedeni ile ziyaret seçenekleri içinde yer almıyordu.


Son dönemde Yunan makamları tarafından başlatılan çeşitli uygulamalar ile vize sorunu fiili olarak devre dışı kalmış durumda.


Vizesiz Yunan Adaları kapsamında gemi turları ile giderek belli bir süreyi aşmadan gemiye dönülerek ya da Rodos'ta olduğu gibi girişte 15 günlük kolay vize ile sorun fiili olarak çözülmüş.


Vizesiz Yunan Adaları artık hem fiziki hem de manevi anlamda böylece daha yakın. Özellikle yemeklerinden, insan ilişkilerindeki sıcaklığa kadar benzer olan iki kültür birbirlerini çok daha yakından fırsatı buluyor.


Vizesiz Yunan Adaları turları için özellikle yaz ayları çok uygun bir zaman. Deniz, güneş, benzer damak tadı ve samimi bir dostluk arayanlar vizesiz Yunan adaları turları ile beklentilerini tam olarak bulabilirler.

7 Haziran 2012 Perşembe

Antalya Otelleri ve Tatil Seçenekleri

Çıralı bölgesi Antalya otelleri ile doğanın içiçe olduğu bir yer

Ülkemizin en gözde tatil merkezlerinden olan Antalya otelleri ve çok farklı özellikleri ile bu yaz da açık ara önde.


Kent içinde ve hemen yakınında yer alan birçok arkeolojik sit alanı ile tarih meraklıları için son derece çekici ve uygun. Kent merkezinde yer alan Antalya otelleri farklı arkeolojik mekanlara ulaşma açısından uygun olur.


Deniz ve güneş tercih edenler için hem Side hem Belek tarafında yer alan Antalya otelleri tercih edilebilir.


Bu ikiliye doğa seçeneğini de eklemek isteyen ancak lüks aramayanlar için Çıralı bölgesindeki, "Hayır lüks de olsun" diyenler için ise Toros dağlarının hemen eteklerindeki Kemer'e bağlı Çamyuva ve Tekirova'daki Antalya otelleri uygundur.


Eğlence ve gece hayatı için ise herhangi bir sıkıntı yok. Antalya otelleri zaten kendi içlerinde çok çeşitli eğlence seçenekleri sunmaktadır. Kent merkezinde ve diğer ilçelerde yer alan çok çeşitli eğlence mekanları ile son derece canlı bir gece hayatına sahiptir.


Antalya otelleri aynı zamanda çocuklar için de çok çeşitli eğlence seçeneğini barındırır. Su parkları, oyun evleri, etkinlik sınıfları ile Antalya otelleri çocuklu aileler için son derece uygundur.


Yaz tatili yaklaşırken Antalya tatili düşünenler en uygun Antalya otelleri için online arama yaparak şimdiden seçimlerini yapabilir, uçak bileti fiyatlarını takip ederek günleri belli ise hemen satın da alabilirler.

4 Haziran 2012 Pazartesi

Phuket Turları ve Hava Durumu


Phuket turları için hava durumu mutlaka bilinmeli

Tayland'ın en büyük adası Phuket  tatil turları ile özellikle romantizm arayan balayı çiftlerinin gözde mekanı.


Ancak Phuket için tatil turları arayanlar Phuket hava durumu ile ilgili pek de bilgi sahibi olamıyor. Phuket hava durumu nasıldır, ne zaman gidilmelidir gibi soruların yanıtlarını burada bulabilirsiniz.


Çevresi 32 küçük ada ile sarılmış olan Phuket için hava durumu açısından bilinmesi gereken ilk şey  Phuket üç mevsime sahiptir.


Phuket hava durumu Kasım ile Ocak ayları arasında serin olur. Bir tür ılık kış diyebiliriz. Mart ile Mayıs ayları arası yaz mevsimidir. Mayıs ile Kasım ayları arası ise Muson mevsimidir ve Phuket hava durumu tatil turları için hiç de uygun değildir.


Muson mevsiminde güneydoğudan esen sert sıcak nemli rüzgarlar ile Hint Okyanusu'ndan gelen yoğun yağmur ile Phuket hava durumu insanı şaşırtıcı derecede yorar.


Hemen ardından gelen ılık kış, serin ve rahatlatıcı bir iklim ortamı oluşturur. İşte bu dönem yani Kasım ile Nisan ayları arasında Phuket hava durumu tatil turları için en uygun dönemi oluşturur. 


Mart ayında yaz başlar. Hava kurudur ve gökyüzü mavi renk alır. Phuket hava durumu artık bunaltıcı derecede sıcak olur.


Mayıs, Eylül ve Ekim ayları Muson yağmurlarının en güçlü olduğu dönemlerdir. Muson mevsiminde özellikle batı kıyıları ve kumsalları, sert rüzgarlar ve devasa dalgalarla tehlikeli bir hal alır. Bunu göstermek için Kırmızı Bayraklar dikilir. Siz siz olun Phuket'te kumsala dikilmiş kırmızı bayrak görürseniz, otelde kalın.


Öte yandan Phuket tatil turları muson mevsiminde daha ucuz olur. Uçak bileti, otel rezervasyonları en düşük seviyede seyreder. Phuket hava durumu hakkında bilgi sahibi olursanız, ne tip bir şeyle karşılacağınızı da bilebilirsiniz.


En yüksek ortalama 29-33 derece olan sıcaklık, en düşük ortalama 22-26 derece civarındadır. Nisan ile Mayıs ayları hem 36 derece gibi bir sıcaklık hem de aşırı yüksek nem olur.


Phuket hava durumu ile bilgi edinerek tatil turları için plan yapar, doğru zamanı yakalarsanız, Phuket gerçek bir cennet olarak karşılayacaktır sizi.