29 Mart 2012 Perşembe

Portekiz Rüyası: Lizbon

Lizbon sokakları yokuş olmasına rağmen
raylı sistem durmuyor
Lizbon'da ulaşım için pratik bilgiler... 

Lizbon’daki ulaşım birçok şehirden daha etkileyicidir. Bunun başlıca nedenlerinden birisi şehrin coğrafyasıdır. Yedi tepe üzerine kurulmuş olan Lizbon’da yüzyılı aşkındır kullanılan tramvayların yanısıra üç adet füniküler de oldukça ilgi çekmektedir. Bunlar Elevador da Glória, Elevador da Bica ve Elevador da Lavra‘dır. İçlerinde en dikkat çekici olanı ise Bairro Alto‘nun hemen aşağısındaki şık mahallelerden geçen Elevador da Bica ‘dır. Carris biletleri fünikülerlerde de geçerlidir.

Lizbon Tramvay turu kaçmaz

28 numaralı tramvay hattında yapılan bir gezinti Lizbon’u görmenin yollarından biridir. Yolculuk Rossio yakınındaki Martim Moniz’de başlar, tepelere doğru döne döne çıkarak eski Alfama mahallesine ulaşır, sonra Basílica da Estrela‘dan geçerek aşağıya doğru Avrupa’nın en eski şehir planlama ürünü olan Baixa‘nın caddelerine gelir. Buradan Bairro Alto‘nun alt kısımlarından geçerek son durak olan Prazeres‘e gelinir.

Lizbon'a gitmek için uçak biletlerinizi çok uygun fiyatlarla online olarak biletnoktasi.com'dan ya da sağ sütunda yer alan Seyahat Planlayıcısı yardımı ile satın alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder