24 Temmuz 2012 Salı

Viyana Tatil Seçenekleri


Kohlmarkt Caddesi Viyana kentinin önemli turistik yerlerinden biri

Avusturya'nın başkenti Viyana eski kent merkezi ile turistlerin yoğun bir ilgisini çekmekte. Tarihi binaları ve sokakları ile birarada olan modern alışveriş merkezkeri ve lokantalar farklı bir deneyim sunuyor.


Barok mimarisi ile ünlü Belvedere Sarayı ve muhteşem güzelliği ile Schonbrunn Sarayı Viyana büyüsünü tüm dünyaya yayan gerçek birer mimari eser.


Ringstrasse Bulvarı'nın her iki yanında yer alan çok sayıdaki park Viyana kentini yeşil ve huzur dolu bir yer haline getiriyor. Parkların arasında yer alan Kraliyet binaları tarihi havayı solumak isteyenleri karşılıyor.


Ringstrasse Bulvarı'nda yürümek, Viyana gezginleri için kaçırılmaması gereken muhteşem bir deneyim. Lüks ve ünlü mağazaların vitrinlerine bakıp, tamamen geleneksel tarzdaki kahve dükkanlarında oturup bir bardak sıcak çikolata içmek Viyana için hiç de zor değil. Modern ile gelenekselin bu kadar uyumlu birlikteliği çok az yerde böylesine başarılı bir şekilde hayata geçirilmiştir. Viyana sakinleri bununla övünmekte oldukça haklılar.


Eğer yılbaşı zamanı Viyana kentindeyseniz, valsi anavatanında yapmanın ayrıca keyfini de yaşayabilirsiniz. Viyana Senfoni Orkestra'nın büyüleyici performansını izlemek de mümkün.


Viyana aynı zamanda yayalara özel caddeleri ile de ünlü. Hem lüks ve pahale hem de ucuz ürünleri aynı anda bulabilirsiniz. Kuyumcular, antikacılar, sanat galerileri ve butikleri ile Viyana kendine özgü bir tarza sahip. Kohlmarkt ve Kaernter Caddeleri çok farklı tarzları biraraya getirip, özgün ürünler alabileceğiniz mağazalarla dolu. Modern mağazaların arasına sıkışmış küçük ve özgün dükkanlarda, kendiniz vey arkadaşlarınız için çok ilginç ve yaratıcı armağanlar bulabilirsiniz. 


Viyana tatili boyunca yaya gezmek, kenti kendi kimliği ile keşfetmek ve kendine özgü havasını solumak için birebir. Ve unutmayın, Viyana yaya gezmeye çok uygun bir şehir.

20 Temmuz 2012 Cuma

Madrid Gece Hayatı İpuçları


Madrid gece hayatı çok canlı ve hareketli

İspanya'nın başkenti Madrid tatil turları veya uçak bileti ile otelini kendisi alarak gelenler için çok zengin bir kültürel ve tarihi birikim barındırıyor.


Bu tarihi kent aynı zamanda Avrupa'nın Geceler Başkenti olarak biliniyor. Bütün bir gece hiç durmayan canlı bir yaşam sürer Madrid'de.


Sabaha kadar bir bardan diğerine, bir klüpten ötekine dolaştıktan sonra güneşin ilk ışıkları ile birlikte fırınlarda taze pişmiş çok çeşitli seçenekle kahvaltı edilebilir.


Madrid gece hayatı özellikle kent merkezinde toplanmış durumdadır. Huerta caddesinde bulunan birçok kafe ve lokanta, geceye başlamak için özellikle öğrenciler ve uygun fiyatlar arayanların tercihidir.


Santa Barbara Meydanı kafe, bar ve pubları ile ünlüdür. Kalabalık ve canlı meydan özellikle güneş battıktan sonra Madrid gece hayatı için önemli bir çekim merkezi haline gelir.


Madrid'in en gözde gece klüplerine girmek ise oldukça zordur, uzun süre beklemek gerekebilir. Ancak Madrid gece hayatı içinde hareketli bir eğlenceyi isteyenler için buna değer.


Yerel atmosferi barındıran yerleri arayanlar ise Madrid kafelerinin çoğunda bunu bulabilir. Özellikle sıcak yaz gecelerinde terasları ile bu kafeler oldukça gözdedir. 


Alışveriş meraklıları ise La Gran Via'ya gitmelidir. Çok çeşitli ürün ve çok çeşitli fiyatları ile bu cadde sürekli kalabalık ve canlıdır.


Madrid gece hayatını sessiz ve sakin bir şekilde geçirmek isteyenler ise Alcala caddesindeki teraslarda oturup, huzur bulabilirler.